Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαμάς: Πολλοί όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας «σκοτώθηκαν εξαιτίας του Ισραήλ»

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς ανέφερε σήμερα ότι «πολλοί» από τους 130 ομήρους «πιθανότατα σκοτώθηκαν πρόσφατα», μεταθέτοντας στο Ισραήλ την «πλήρη ευθύνη» για την μοίρα αυτή των ομήρων. Πρόσθεσε δε ότι «κάθε συνομιλία για να σταματήσει η επιθετικότητα του Ισραήλ είναι άχρηστη» και προανήγγειλε νέα χτυπήματα τις επόμενες ημέρες κατά του Ισραήλ.

Με τη συμπλήρωση 100 ημερών πολέμου, περίπου 120.000 Ισραηλινοί διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγορώντας την κυβέρνησή του ότι δεν κάνει αρκετά για να διασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων.

Join us at Nathan Phillips Square to stand united, demanding the immediate release of over 130 hostages in Hamas captivity for 100 days. Together, we say #BringThemHome! #StandWithIsrael #BringThemHomeNow #Toronto #israel @SalmanSima pic.twitter.com/TX0Koz2Afn

— DAVOOD AFKHAMI ZABOL (@DavoodAfkhami) January 14, 2024

 Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε ότι τίποτα δε θα σταματήσει το Ισραήλ από την επίτευξη των στόχων στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς.

«Η μοίρα πολλών ομήρων παραμένει άγνωστη τις τελευταίες εβδομάδες και άλλοι έχουν μεταφερθεί μέσα σε σήραγγες», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ο Αμπού Ομπέιντα.

Παράλληλα είπε ότι «πολλοί από αυτούς πιθανότατα σκοτώθηκαν πρόσφατα και οι άλλοι διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο», για τον οποίο «η ηγεσία του εχθρού και ο στρατός του φέρει την πλήρη ευθύνη».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More