Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Χειρόφρενο» στα ταξί στη Θεσσαλονίκη

Επαναλαμβανόμενες απεργίες ιδιοκτητών ταξί θα πραγματοποιηθούν με τους οδηγούς να τραβούν χειρόφρενο για τις επόμενες τέσσερις μέρες σε Θεσσαλονίκη και επικράτεια και αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα, ζητώντας σταθεροποίηση του φορολογικού ορίου και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Η πανελλαδική απεργία των ταξί ξεκίνησε από σήμερα (4/12) τα ξημερώματα και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή στις 5.00 το πρωί σε όλη τη χώρα πλην Αττικής, με τους επαγγελματίες να διαμαρτύρονται για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Εάν κάτι δεν αλλάξει οι οδηγοί στη Θεσσαλονίκη είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους μέχρι και την Πέμπτη, ενώ στην πόλη θα κυκλοφορούν τουλάχιστον 100 ταξί μόνο για ιατρικά περιστατικά.

Βασικά αιτήματα των οδηγών ταξί είναι η καθιέρωση του αφορολόγητου ορίου στις δώδεκα χιλιάδες ευρώ και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις ορισμένως αριθμός ταξί θα παραμείνει σε επιφυλακή σε όλη τη χώρα για τη μεταφορά πολιτών στο νοσοκομείο, έχοντας ειδική σήμανση για την αναγνώριση τους. Στην πρωτεύουσα η απεργία θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More