Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χιονισμένο τοπίο στον Χορτιάτη και μποτιλιάρισμα για τον… χιονοπόλεμο

Λευκό είναι το τοπίο στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης με το χιόνι να έχει σκεπάσει τα πάντα. Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι υπηρεσίες του δήμου για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Πυκνή ήταν η χιονόπτωση στα πέριξ της Θεσσαλονίκης όπως στην Εξοχή, στο Ασβεστοχώρι και στο Ωραιόκαστρο.

Ορειβάτες από διάφορους ορειβατικούς συλλόγους της Κεντρικής Μακεδονίας με ειδικό εξοπλισμό εκμεταλλεύτηκαν το χιόνι, κάνοντας διαδρομή 15 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από τον Χορτιάτη. Πέρα από τους οργανωμένους ορειβάτες, στην περιοχή έσπευσαν και απλοί πολίτες για να απολαύσουν το χιόνι και να παίξουν χιονοπόλεμο. Μάλιστα, από το πλήθος του κόσμου, που βρέθηκε στην περιοχή δημιουργήθηκε μεγάλο μποτιλιάρισμα.

Η Ομάδα Ειδικών Αποστολών του δήμου Θεσσαλονίκης ήταν επί ποδός όλο το βράδυ, ενώ είχαν προνοήσει να διαθέτουν μαζί τους και απινιδωτές.

Το κύμα κακοκαιρίας φαίνεται να υποχωρεί από τη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο ο παγετός παραμένει στις ορεινές περιοχές και οι οδηγοί, που κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More