Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χιόνια στα ορεινά της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας

Νέο έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με βροχές, καταιγίδες, χιόνια και “βουτιά” της θερμοκρασίας σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Τα χιόνια ήδη έκαναν την εμφάνισή τους σε περιοχές της Μακεδονίας χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμα δημιουργήσει προβλήματα. Ωστόσο οι Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται επί ποδός.

Εκχιονιστικά μηχανήματα έπιασαν από τα ξημερώματα δουλειά στον δρόμο Φλώρινας – Βίγλας. Οι ορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ έως το βράδυ αναμένεται να το στρώσει και σε σημεία με χαμηλότερο υψόμετρο.

Από τις έξι το πρωί, με απόφαση της Τροχαίας, απαγορεύεται η κίνηση σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, της Πέλλας, της Ημαθίας και της Πιερίας για οχήματα που δεν διαθέτουν αλυσίδες ή χιονολάστιχα.

Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες σε σημεία του οδών από Φλώρινα προς Καστοριά και Κρυσταλλοπηγή, καθώς και από Άρνισσα και Κερασιά προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας. Χιονοπτώσεις υπάρχουν επίσης στα ορεινά της Ημαθίας και της Πιερίας, προς Σέλι και Ελατοχώρι αντίστοιχα. Μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στις μετακινησεις, ωστόσο οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί

Την ίδια ώρα, οι εικόνες των χιονισμένων κοινοτήτων είναι μαγευτικές.

Στη διάρκεια της νύχτας αναμένονται χιονοπτώσεις και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και γύρω από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Σε επιφυλακή βρίσκονται 100 μηχανήματα σε όλη την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οι αρμόδιοι έχουν αποθηκεύσει περίπου 4,5 τόνους αλατιού.

Ρεπορτάζ: Θωμαή Αδάμου, Μαίρη Κεσκιλίδου, Έλενα Αποστολίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More