Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χουριέτ: «Οι δηλώσεις Ερντογάν γίνονται πρωτοσέλιδα στην Ελλάδα: Διπλό μήνυμα από τον Τούρκο ηγέτη»

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Χουριέτ αφιερώνει ξεχωριστό άρθρο για το αποτύπωμα των χθεσινών δηλώσεων Ερντογάν για την αποστολή του αεροπλανοφόρου Anadolu στην Σμύρνη.

«Η Τουρκία ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές. Πολλές εφημερίδες και τηλεοράσεις από όλο τον κόσμο έχουν στρέψει τα μάτια τους στην Άγκυρα. Τα ελληνικά ΜΜΕ, που παρακολούν στενά την εκλογική διαδικασία, μετέφεραν τις δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν στα πρωτοσέλιδά τους.

Ο κόσμος παρακολουθεί στιγμή προς στιγμή τις εξελίξεις στην Άγκυρα. Ενώ η αντίστροφη μέτρηση συνεχίζεται για τις εκλογές, οι οποίες παρουσιάζονται ως ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του 2023, το πρακτορείο ειδήσεων ANI με έδρα την Ασία ανέφερε: «Ο κόσμος κρατά την ανάσα του και παρακολουθεί τις τουρκικές εκλογές».

Ο ελληνικός Τύπος, που παρακολουθεί στενά τις εκλογές, μετέφερε τις δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν στα πρωτοσέλιδα του. Η Καθημερινή κυκλοφορεί με τίτλο «Ο Ερντογάν έστειλε το TCG Anadolu στη Σμύρνη».

Η ελληνική εφημερίδα ανέφερε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Όπως είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, τοTCG Anadolu, το οποίο αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς τη Σμύρνη για να δώσει τα κατάλληλα μηνύματα από εκεί, το έχει αναφέρει ως προστάτη της Γαλάζιας Πατρίδας». Σημειώνοντας ότι ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι το TCG Anadolu θα πάει στη Σμύρνη, η ΕΡΤ επέλεξε τον τίτλο «Το διπλό μήνυμα του Ερντογάν». Η ΕΡΤ υπογράμμισε ότι η κίνηση Ερντογάν περιέχει αμφίδρομο μήνυμα. Υπογραμμίζοντας ότι η Σμύρνη είναι το προπύργιο της αντιπολίτευσης, η ΕΡΤ ανέφερε ότι η Σμύρνη είναι ένα μήνυμα και προς την Αθήνα γιατί είναι κοντά στην Ελλάδα. Τα Νέα, που έκαναν ευρεία κάλυψη στα λόγια του Ερντογάν, αναφέρουν: «Ο Πρόεδρος της Τουρκίας εξαπέλυσε επίθεση στη συμμαχία της αντιπολίτευσης και αναφέρθηκε στη νέα επιτυχία της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας και έκανε ακόμη και αναφορές στη Γαλάζια Πατρίδα».

Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Διαβάστε ακόμα:

Α. Στεφανής, για πλοίο «Anadolu»: Σωστή η στρατηγική για ισχυρότερη Ελλάδα – Κυρίαρχη απειλή για τη χώρα μας η Τουρκία

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More