Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χούθι: Δύο νεκροί, έξι τραυματίες, δύο αγνοούμενοι σε πλοίο κυπριακών συμφερόντων – Επίθεση σε αεροδρόμιο αναφέρουν ΜΜΕ των ανταρτών

Το λιγότερο δύο ναυτικοί σκοτώθηκαν από την επίθεση των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στο φορτηγό πλοίοTrue Confidence, στον Κόλπο του Άντεν, όπως ανέφερε το πλήρωμά του και επιβεβαίωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Πρόκειται για τα πρώτα θύματα αφότου οι Χούθι ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους εναντίον πλοίων στην περιοχή αυτήν, τον περασμένο Νοέμβριο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Όπως έγινε γνωστό, άλλοι έξι ναυτικοί τραυματίστηκαν. Το πλήρωμα εγκατέλειψε το σκάφος, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 23 άτομα, 20 ναυτικοί και τρεις ένοπλοι φρουροί. Οι 15 από αυτούς κατάγονταν από τις Φιλιππίνες, τέσσερις από το Βιετνάμ, δύο από τη Σρι Λάνκα, ένας από την Ινδία και ένας από το Νεπάλ.

Είχε προηγηθεί ανάληψη ευθύνης από τους Χούθι, οι οποίοι ανέφεραν ότι έπληξαν το True Confidence με πυραύλους, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. «Η επιχείρηση έγινε αφού το πλήρωμα αγνόησε τα προειδοποιητικά μηνύματα από τις ναυτικές δυνάμεις της Υεμένης» ανέφερε ο εκπρόσωπος των Χούθι, ο Γιαχία Σαρέα, σε ομιλία του στην τηλεόραση.

ΜΜΕ ελεγχόμενα από τους Χούθι: Βρετανικές και αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση στο αεροδρόμιο της Χοντέιντα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το κανάλι Αλ Μασίρα που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι, Αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις πραγματοποιούν επίθεση στο αεροδρόμιο της πόλης Χοντέιντα, σημαντικό λιμάνι της Υεμένης στην Ερυθρά θάλασσα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More