Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρήσιμες συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας από τον ηλεκτρολόγο M. Κωνσταντόπουλο (video)

Έχοντας ως βάση την περσινή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος θα γίνεται η σύγκριση προκειμένου να δοθεί το μπόνους των 50 ευρώ για τους πολίτες που θα μειώσουν την κατανάλωση κατά 15%, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Οπότε, εφόσον το νοικοκυριό πετυχαίνει μια μέση ημερήσια εξοικονόμηση της τάξης του 15% στην κατανάλωση ενέργειας, μπορεί λοιπόν στον εκκαθαριστικό που έρχεται να βλέπει μια επιπλέον επιδότηση που θα τον βοηθάει ακόμα περισσότερο να έχει χαμηλότερο λογαριασμό ρεύματος.

Κι εδώ είναι το μέγα ζητούμενο: πώς θα εξοικονομήσουμε ενέργεια για να πάρουμε το μπόνους και να γλιτώσουμε χρήματα στο λογαριασμό ρεύματος.

Ο Μπάμπης Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Νοτίου Αττικής, δίνει τις ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές, για έναν οικονομικότερο και ενεργειακά αποδοτικότερο τρόπο ζωής:

«1.Ενεργειακά κουφώματα και μόνωση

2. θερμανση: ο θερμοστάτης δεν πρέπει να ρυθμίζεται πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου.

3. Συντήρηση καυστήρα/λέβητα

4. Ψύξη και κλιματιστικό

Ρύθμισε το θερμοστάτη στους 26°C και όταν το ανάβετε πάντα να μεριμνείτε ώστε να είναι κλειστά όλα τα παράθυρα και οι πόρτες

5. Κουζίνα και εξοικονόμηση ενεργείας – να χρησιμοποιείτε χύτρα ταχύτητας καθώς έτσι θα εξοικονομήσετε 30 με 60% ρεύμα.

6. Ψυγείο: Ρυθμίστε το θερμοστάτη του ψυγείου ώστε η θερμοκρασία στην συντήρηση να είναι στους 7 βαθμούς και του καταψύκτη στους –18°C. Έτσι εξοικονομείτε μέχρι και 15% ρεύμα.

7. Φόρτιση και συσκευές Δεν αφήνουμε όλο το βράδυ ή για πολλές ώρες άσκοπα τις συσκευές για φόρτιση καθώς αυτές απαιτούν μόνο λίγες ώρες.

8. Φως και λάμπες: Αλλάξτε τις λάμπες του σπιτιού σας με λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας και με λαμπτήρες LED

9. Μπάνιο και θερμοσίφωνας

10. Πλυντήριο: Γυριστέ τον διακόπτη του πλυντηρίου σας στους 30°C και εξοικονόμησε έως και 40% ενέργεια».

Για το πρόγραμμα Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή, δόθηκε παράταση έως 1η Νοεμβρίου για την ολοκλήρωση των αγορών, καθώς υπάρχουν ακόμη αρκετοί δικαιούχοι που ενώ έχουν δεσμεύσει τα voucher δεν τα έχουν εξαργυρώσει.

Στη συνέχεια θα δοθεί η δυνατότητα σε 200.000 δικαιούχους που είναι επιλαχόντες να λάβουν voucher και να προμηθευτούν νέες, πολύ ενεργειακά αναβαθμισμένες συσκευές.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More