Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Αγίου Δημητρίου Αστόριας

Εν μέσω ενός εορταστικού -και παράλληλα κατανυκτικού- κλίματος, το Ημερήσιο Σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια πραγματοποίησε την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του, σε μια επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα «Πέτρος Πατρίδης», στο κυρίως συγκρότημα της ενορίας.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, οι μαθητές του σχολείου, χάρη στον άψογο συντονισμό των εκπαιδευτικών, κατάφεραν να αποτυπώσουν το κλίμα των αγίων -όπως επίσης και λαμπερών- ημερών που έρχονται, μέσα από θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, όπως επίσης και χριστουγεννιάτικους ύμνους.

Ειδικότερα, για μια ακόμη χρονιά, ξεχωριστό τόνο έδωσε η αναπαράσταση της Γέννησης, με θέμα «Όταν ανοίγουν οι ουρανοί», σε ένα σκηνικό το οποίο απέσπασε το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, σε ένα αποτέλεσμα στο οποίο συνέπραξαν μαθητές της 6ης, της 7ης, της 10ης και της 12ης Τάξης.

Στη συνέχεια, η Χορωδία των μαθητών της 4ης και της 6ης Τάξης απέδωσε τα Κάλαντα των Χριστουγέννων, συνδέοντας νοερά το κοινό με τη μακρά παράδοση, που έχει συνδυαστεί με τη μεγάλη γιορτή στις ελληνικές πόλεις αλλά και την επαρχία.

Παράλληλα, οι μαθητές της Δευτέρας Τάξης κέρδισαν τις εντυπώσεις με χορευτικό και τραγούδια υπό το θεματικό πρίσμα «Spreading Cheer Throughout the World». Ακολούθησε η Τετάρτη Τάξη με τα χορευτικά «March of Toy Soldiers» και «Santas Lil’ Helpers», ενώ η Πέμπτη Τάξη παρουσίασε το «Have Your Elves a Merry Little Christmas».

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η απόδοση του μουσικού θεατρικού έργου «The Spirit of Christmas» («Το Πνεύμα των Χριστουγέννων»), με πρωταγωνιστές τους μαθητές της 4ης και της 7ης Τάξης.

Η γιορτή έκλεισε με το χορευτικό φινάλε των τελειόφοιτων της 12ης Τάξης που είχε ως κεντρικό θέμα την εορταστική υποδοχή του νέου χρόνου (Celebrating the New Year), σε μια ιδιαίτερα συναισθηματική στιγμή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ημερησίου Σχολείου, τη γιορτή επιμελήθηκαν με επαγγελματική συνέπεια οι εκπαιδευτικοί Σταματία Αβραμίδη, Λίζα Γιακαλόνε, Γεωργία Κατσώρα, Χριστίνα Κλουκίνα, Ζωή Κουρτίδου, Χριστίνα Μαρκίδου, Γεώργιος Μιλιώτης, Πέιτζ Παλέτ, Μαίρη Πουλή, Γαρίφαλο Ψίλη, Αθηνά Ροντήρη, Καλλιόπη Σαούλη, Ολγα Σαμλίδη, Πέγκυ Σιμάκου, Φύτος Στράτης, Ρίτα Συντήλα και Κρίστοφερ Τραν. Στη μουσική διεύθυνση ήταν ο Χρήστος Αλεξάνδρου και στη βιντεοσκόπηση ο Χρυσοβαλάντης Σκούφρης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η υποδιευθύντρια Κατωτέρων Τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, Τσαμπίκα Σιδέρη.

Το «παρών» έδωσαν ακόμη ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, ο πρωτοπρεσβύτερος Γρηγόριος Σταμκόπουλος, ο ευεργέτης της κοινότητας, Νίκος Γαβαλάς, ο πρόεδρος Νίκος Παπαϊωάννου και η συντονίστρια Εκπαίδευσης Παναγιώτα Πεχλιβανίδη.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More