Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χριστουγεννιάτικη φάτνη στο λατομείο των Ιπποτών της Ρόδου

Σε ένα από τα λατομεία που χρησιμοποιούσαν οι Ιππότες της Ρόδου στα 217 χρόνια που έμειναν στη Ρόδο (1305-1522) και έχτισαν τα μνημεία που ακόμη και σήμερα θαυμάζει ολόκληρη η ανθρωπότητα, διάλεξαν για ακόμη μια χρονιά τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρόδου «Βιλλανόβα» να δημιουργήσουν τη ζωντανή φάτνη Παραδεισίου «Βηθλεέμ, η πόλη των Αγγέλων».

Η μακέτα με την Παναγία Σουμελά του Πόντου δεσπόζει στο λατομείο του Παραδεισίου που ο Σύλλογος Βιλλανόβα διαμόρφωσε σε Χριστουγεννιάτικη φάτνη

Στο λατομείο που άνοιξαν οι Ιππότες της Ρόδου Για μια ακόμη χρονιά η ζωντανή φάτνη Παραδεισίου «Βηθλεέμ, η πόλη των Αγγέλων» ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους, με σκοπό να τους ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων.  ” Ο Σύλλογος μας , μετά και από την πολύχρονη στενή σχέση που μας συνδέει με την Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, αποφάσισε για ακόμη μια χρονιά να αφήσει και την μακέτα της Παναγίας Σουμελά που δημιουργήσαμε όταν γιορτάζονταν τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού” αναφέρει στην ΕΡΤ.Νοτίου Αιγαίου ο δραστήριος Πρόεδρος του Συλλόγου “Βιλλανόβα” Γιάννης Περράκης.

Ο κ. Περράκης υπογραμμίζει “πως τα εγκαταλελειμμένα αυτά λατομεία των Ιπποτών αξιοποίηθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν μια μοναδική μικρογραφία αναπαράσταση της  Βηθλεέμ με τρεχούμενα νερά και κάστρα σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά επαγγέλματα της εποχής που παρουσιάζονται μαγεύουν και διδάσκουν  τους  επισκέπτες”.  Παράλληλα, προσθέτει πως “πάπιες, χήνες, περιστέρια και κατσικάκια πλαισιώνουν τη φάτνη και κάνουν πιο ζωντανή την αναπαράσταση της γέννησης του Θεανθρώπου”

Από την παρέα μας δεν μπορεί να λείπει ο Άγιος Βασίλης, ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών,  όπου από τον μακρινό Βόρειο Πόλο αναμένεται να αφιχθεί  στις 26 Δεκεμβρίου στη 13:00 για να μοιράσει δώρα και αγάπη σε όλα τα παιδιά.  Επίσης, στις 2 Ιανουαρίου στις 12:00 τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν παρέα με την Αγιο-Βασιλίνα Ειρήνη Σκόνη.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδεισίου «Βιλλανόβα» μας περιμένει στις 25 και 26 Δεκεμβρίου καθώς και στις 1,2 και 6 Ιανουαρίου από τις 11 το πρωί έως αργά το απόγευμα δίπλα στο Ναϋδριο του Αγίου Φανουρίου Παραδεισίου,  για να απολαύσουμε ζεστό αρωματικό τσάι, λαχταριστούς λουκουμάδες, κρέπες και σουβλάκια στον φιλόξενο χώρο της φάτνης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More