Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χριστούγεννα στα Καλάβρυτα: Πάνω από 90% η πληρότητα

Το χιόνι λείπει τα φετινά Χριστούγεννα από τα Καλάβρυτα, παρόλα αυτά η ορεινή περιοχή της Αχαΐας παραμένει ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για τις γιορτές.

Ο ηλιόλουστος καιρός και η χριστουγεννιάτικη διάθεση, ώθησαν χιλιάδες εκδρομείς κάθε ηλικίας στα Καλάβρυτα, με την πληρότητα στα καταλύματα να ξεπερνά το 90%.

Οι τιμές τους κυμαίνονται σε προσιτά επίπεδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου ξενοδόχων των Καλαβρύτων, Κωνσταντίνο Δαφαλιά.

Έτσι, ένα δίκλινο δωμάτιο κοστίζει από 70 έως 170 ευρώ, ενώ μια οικογένεια θα χρειαστεί από 110 έως 200 ευρώ ή λίγο παραπάνω, ανάλογα με τον τύπο και την κατηγορία.

Αρκετούς επισκέπτες δέχονται τα Καλάβρυτα ακόμα και για μονοήμερη απόδραση, ενώ η επισκεψιμότητα αναμένεται να αγγίξει το 100% την πρωτοχρονιά.

Η αυξημένη επισκεψιμότητα έχει προκαλέσει ικανοποίηση στους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού των Καλαβρύτων.

Αυξημένη είναι η ζήτηση και στα δρομολόγια του Οδοντοτού σιδηροδρόμου Διακοπτό – Καλάβρυτα. Γι’ αυτό και η Hellenic Train ανακοίνωσε την ενίσχυση των δρομολογίων στη γραμμή τις γιορτινές μέρες.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Βασιλάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More