Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χριστόδουλος Γιακουμής: Ο πιλότος του Ζευς που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης

Είναι οι κυρίαρχοι των αιθέρων με τα F-16 που δεσπόζουν στις παρελάσεις. Είναι αυτοί που με τους εντυπωσιακούς τους ελιγμούς προκαλούν τον θαυμασμό όλων των Ελλήνων. Είναι οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας που δίνουν το στίγμα τους στις στρατιωτικές παρελάσεις.

Φέτος, ο επισμηναγός και πιλότος του Ζευς, Χριστόδουλος Γιακουμής, προκάλεσε δέος στους συγκεντρωμένους πολίτες στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Με περισσότερες από 1.600 ώρες πτήσης, έσκισε τους αιθέρες, με τους ελιγμούς του, επιδεικνύοντας τις δυνατότητες των κινητήρων του F-16 και σκίζοντας τους αιθέρες. Μετά το πέρας των επιδείξεων απέσπασε δυνατά χειροκροτήματα, με το μήνυμά του, με το οποίο εξέφρασε την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο πιλότος έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από τους στίχους του ποιήματος «Θερμοπύλες» του Κωνσταντίνου Καβάφη, λέγοντας: «Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια με την γενιά του 1940. Τιμή σε εκείνους όπου στη ζωή τους όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Χρόνια πολλά Ελλάδα χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More