Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρ. Δουλκερίδης (Δήμαρχος Ιξέλ) στο Πρώτο: Ένας τρελός, τρομοκράτης δεν μπορεί να μας χτυπήσει τις αξίες – Ανοιχτά σχολεία και υπηρεσίες (audio)

«Δυστυχώς ζήσαμε και χειρότερα και έχουμε ζήσει και μπορεί να ζήσουμε ακόμα και δεν θέλουμε να δώσουμε μία εικόνα όπου ένας θεότρελος, ένας τρομοκράτης μπορεί να μας χτυπήσει στις αξίες που είναι δικές μας και γι’ αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνεχίζουμε» τόνισε ο Χρήστος Δουλκερίδης, Δήμαρχος του Ιξέλ, στην περιφέρεια των Βρυξελλών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα για τα μέτρα που έχει πάρει το Βέλγιο μετά την χθεσινή δολοφονία των δύο Σουηδών.

«Βέβαια, εφαρμόζουμε τα μέτρα με τις πληροφορίες που έχουμε και που παίρνουμε. Αν οι πληροφορίες που θα βρούμε τώρα, θα μας δείξουν ότι δεν δούλευε μόνος του και πήγαινε σε κάτι άλλο, βέβαια θα αυξηθούν πάλι τα μέτρα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να πάμε σε κάτι διαφορετικό και να πούμε θα κλείσουμε πάλι τα σχολεία ή τις υπηρεσίες» προσέθεσε ο κ. Δουλκερίδης. Η απόφαση του πρωθυπουργού σε συνεργασία με τους δημάρχους ήταν ότι δεν θα κλείσουν τα σχολεία και οι υπηρεσίες, σύμφωνα με τον κ. Δουλκερίδη, εκτός από τα ευρωπαϊκά σχολεία, διότι ο στόχος της συγκεκριμένης επίθεσης ήταν Σουηδοί. «Γι’ αυτό τον λόγο τα ευρωπαϊκά σχολεία αποφάσισαν από τη δική τους πλευρά να κλείσουν σήμερα. Αλλά η ζωή συνεχίζει και είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Και βέβαια έχουμε πάρει μέτρα, με το να αυξήσουμε την παρουσία της αστυνομίας έξω» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος του Ιξέλ.

«Ξέρουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν οπωσδήποτε να χτυπήσουν την ελπίδα μας. Θέλουν να χτυπήσουν τους πιο θετικούς ανθρώπους που ελπίζουν για ειρήνη, κάποια πιθανότητα να βρούμε μεταξύ μας, όσο και να είμαστε διαφορετικοί. Αυτές είναι οι αξίες οι δικές μας. Και δεν μπορεί ούτε ένας τρομοκράτης, ούτε δέκα ούτε χίλιοι να το σπάσουν αυτό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να το δείξουμε συγκεκριμένα και παίρνοντας όμως τα μέτρα ασφάλειας που χρειάζονται βέβαια να προστατέψουμε όσο μπορούμε τον πληθυσμό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Βέβαια υπάρχει αυτός ο φόβος να πάμε προς κάτι ακόμα χειρότερο. Αυτό το είχα στο νου μου και τώρα και τη νύχτα και την ημέρα. Αλλά ξέρω όμως παράλληλα ότι οπωσδήποτε την ενέργειά μας πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε για να δούμε πώς μπορούμε να μειώσουμε το μίσος, πώς μπορούμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να μιλάμε μεταξύ μας και να μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις χωρίς να πέφτουμε σε αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες που μας σκοτώνουν τελικά» τόνισε ο κ. Δουλκερίδης.

Επιπλέον, σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία για συνεργασία του δράστη με άλλους. «Είναι, όπως δυστυχώς θα το αντιμετωπίσουμε στο μέλλον και το αντιμετωπίζουμε σε πολλές χώρες τώρα τελευταία, όλα τα τρομοκρατικά γίνονται από άτομα που έχουν ή ψυχιατρικά προβλήματα ή είναι σε μία κατάσταση λίγο περίεργη και δουλεύουν μόνοι τους. Είναι ακόμα πιο επικίνδυνο, γιατί βέβαια, πώς να τους βρούμε, πώς να τους σταματήσουμε» ανέφερε, ενώ σημείωσε πως η αστυνομία είχε μερικές πληροφορίες σχετικές με τον δράστη, για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δικαιοσύνη, αλλά όχι για την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης.

«Το περιμέναμε. Φοβόμασταν ότι κάτι θα γίνει μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν κάτω. Αλλά δεν περιμέναμε ότι θα γίνει χθες» ανέφερε στην ίδια εκπομπή ο Δημήτρης Αργυρόπουλος, επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών. Σχολιάζοντας όσα είπε ο δήμαρχος του Ιξέλ νωρίτερα στο Πρώτο,εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Δουλκερίδης επίσημα από την πλευρά του προσπάθησε να κάνει πιο ήπια τα πράγματα, λέγοντας πως όσοι τελούν τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες «δεν στέκουν στα λογικά τους».

«Αλλά οι άνθρωποι οι οποίοι είναι μέσα σε κάποιες οργανώσεις, το μίσος εκεί πέρα κυκλοφορεί σαν το ποτό, μεθάει (…) .Είναι άνθρωποι οι οποίοι φυσικά δε στέκουν στα λογικά τους και μπορούν να κάνουν αυτό. Εκείνο που είναι το πρόβλημα και θα πρέπει να το δούμε, είναι πού βρήκε το όπλο. Γιατί δε μπορεί ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται εδώ πέρα και πληρώνεται, βοηθιέται από το βελγικό κράτος με κάποια χρήματα, να έχει και τον καιρό να έχει και σκούτερ να έχει και το όπλο. Δύο χρόνια λένε ότι είχε εδώ πέρα, δεν ήταν εργαζόμενος, αλλά από κάπου βοηθιόταν» ανέφερε ο κ. Αργυρόπουλος, σημειώνοντας πως υπάρχουν οργανώσεις που βοηθούν τέτοιους ανθρώπους.

Σχετικά με την πληροφορία ότι ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός ύστερα από συμπλοκή με την αστυνομία, ο κ. Αργυρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά, «όλες οι πληροφορίες από την αστυνομία βγαίνουν σταγόνα σταγόνα. Είπαν στην αρχή ότι θα προσπαθήσουν να τον κρατήσουν εν ζωή γιατί ίσως φοβούνται σε περίπτωση που ανήκει σε κάποια οργάνωση ότι θα προσπαθήσουν να τον καθαρίσουν γιατί αλλιώς μπορεί να μαρτυρήσει πού βρίσκονται. Άρα καλύτερα μπορεί να δοθεί μια πληροφορία ότι έπεσε νεκρός και σταματάνε όλα».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More