Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρ. Σταϊκούρας στο Πρώτο: Σήμερα στο Eurogroup η δρομολόγηση εξόδου της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας τον Αύγουστο (audio)

“Αυτό που εκτιμάται ότι θα συζητηθεί και θα συμφωνηθεί σήμερα στο Eurogroup και θα υπάρχει και σχετική ανακοίνωση ειδικά για την Ελλάδα, είναι η δρομολόγηση της εξόδου της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας τον Αύγουστο του 2022″, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Όπως εξήγησε επί της διαδικασίας, είναι η απόφαση για την έξοδο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας – που είναι ευθύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της χώρας μας – και είναι και η απόφαση που συνοδεύει την ενισχυμένη εποπτεία που έχει να κάνει με τα μέτρα περαιτέρω βελτίωσης της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους που είναι ευθύνη του Eurogroup. “Σήμερα θα συζητήσουμε επί της 14ης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας της χώρας, θετική έκθεση, άρα θα λάβουμε και μέτρα ύψους περρίπου 750 εκατομμυρίων ευρώ για την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, και θα δρομολογηθεη η έξοδος της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας”, πρόσθεσε .

 

Περισσότερα σε λίγο…

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More