Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρ. Στεφανάδης: Στα τρία χρόνια της Ν.Δ. η Σάμος γνώρισε την εξωστρέφεια

Στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δημοκρατίας και στα όσα συνδέθηκαν με την εξωστρέφια της Σάμου αναφέρθηκε ο Βουλευτής του Νομού καθηγητής Καρδιολογίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Ο κ. Στεφανάδης τόνισε ότι η Σάμος αυτά τα τρία χρόνια έγινε γνωστή στην κεντρική διοίκηση με τρεις επισκέψεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και δέκα υπουργών. «Η Σάμος θα βιώσει μία Αναγέννηση μετά τον καταστροφικό σεισμό που θα ζήσει και η επόμενη γενιά», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με τον σεισμό τόνισε ότι η κυβέρνηση στήριξε το νησί με τη δέσμευση 126 εκ. ευρώ τα οποία έχουν ξεκινήσει σταδιακά να δίνονται για λιμενικές εγκαταστάσεις, οδικό δίκτυο, αποζημιώσεις επιχειρήσεων , επιδοτήσεις ενοικίων και ως πρώτη στεγαστική συνδρομή στους σεισμόπληκτους σαμιώτες. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης τύπου μίλησε για την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το κλείσιμο του ΚΥΤ της Σάμου και της φύλαξης των συνόρων που έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις μεταναστευτικές ροές. “Το έργο αυτό το πιστώνεται στη Ν.Δ” τόνισε με έμφαση.

Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που ο ίδιος ανέλαβε καθ’ όλη τη διάρκεια της τριετούς θητείας του ως βουλευτής μίλησε για την προσπάθεια να αλλάξει το χωροταξικό στην Σάμο τονίζοντας “ότι πρέπει πάση θυσία το συγκεκριμένο έργο που αφορά σε όλο το νομό να αποσυνδεθεί από πολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα που θα προκαλέσουν εμπλοκή και καθυστερήσεις”.

Στον τομέα της υγείας αναγνώρισε τις ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό τις οποίες απέδωσε στην μετανάστευση νέων γιατρών τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και στην έλλειψη του ενδιαφέροντος των γιατρών να υπηρετήσουν στην περιφέρεια λόγω και των περικοπών στους μισθούς, αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα. Τόνισε την σημασία της δημιουργίας του αιμοδυναμικού τμήματος στο Νοσοκομείο της Σάμου καθώς θα μπορούν να αντιμετωπιστούν στο νησί περιστατικά εμφράγματος του μυοκαρδίου, πάθηση που αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου. Ήδη ανέφερε έχει εγκριθεί η σχετική μελέτη από το υπουργείο οικονομικών.

Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός της λειτουργίας του αναβαθμισμένου όπως είπε Κ.Υ Σάμου, το οποίο ενισχύθηκε με γιατρούς ειδικοτήτων που κάλυψαν μεγάλες ανάγκες των ασφαλισμένων. Ο βουλευτής Σάμου Χρ. Στεφανάδης αναφέρθηκε επίσης στον Τούρκο πρόεδρο λέγοντας ότι είναι εξοργιστικές οι δηλώσεις και οι απαιτήσεις του για το νομό της Σάμου όταν ποτέ δεν επετράπη σε Τούρκο να πατήσει στο νησί.

Τέλος σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρόεδρου της Αξιωματικής αντιπολίτευσης σε Σάμο και Ικαρία είπε ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καθόλου αυτοκριτική στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και αναλώθηκε μόνο σε κατηγορίες κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ και του κ. Μητσοτάκη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More