Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χωρίς Ιατρό παραμένει η Ψέριμος – Δεν αντικαταστάθηκε ο Οπλίτης Ιατρός που απολύθηκε

Χωρίς ιατρό παραμένει το Περιφερειακό Ιατρείο της Ψερίμου, παρά τη δέσμευση του Υπουργείου ότι το Ιατρείο θα στελεχώνονταν σε μόνιμη βάση, καθώς ο οπλίτης ιατρός ,που είχε τοποθετηθεί πριν από ένα χρόνο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία, στις 17 Νοεμβρίου 2022.

Οι κάτοικοι του νησιού ζητούν από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά να παρέμβει και να στείλει οπλίτη Ιατρό.

Η Ψέριμος είναι ένα μικρό νησί ανάμεσα στην Κω και την Κάλυμνο, 4,5 μίλια από τα μικρασιατικά παράλια όπου ο  μόνιμος πληθυσμός ανέρχεται στους 25 περίπου κατοίκους.

Άμεση τοποθέτηση οπλίτη ιατρού ζητά ο Μάνος Κόνσολας

 Την  άμεση τοποθέτηση οπλίτη-ιατρού στο νησί ζητά από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας  Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ  ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας .

Ο βουλευτής αναφέρεται μάλιστα σε σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε το  Σάββατο 14 Ιανουαρίου με πτώση ηλικιωμένης με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στη διακομιδή της στην Κάλυμνο αφού δεν υπήρχε γιατρός στη Ψέριμο για να υποστηρίξει την ανάγκη άμεσης μεταφοράς της μέσω του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Κόνσολας , ενημέρωσε ήδη και τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

« Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον της Πολιτείας να δώσει λύση, να αισθανθούν ασφαλείς οι κάτοικοι του ακριτικού αυτού νησιού. Είναι θέμα τιμής για το Ελληνικό Κράτος να τοποθετηθεί άμεσα γιατρός στη Ψέριμο» επισημαίνει ο Μάνος Κόνσολας.

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More