Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χ. Δήμας: Αναβάθμιση με 10,8 εκατ. ευρώ του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου Κορινθίας (video)

“Υπερβαίνουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ τα χρήματα που αξιοποιούμε από το Tαμείο ανάκαμψης για έρευνα και τεχνόλογία. Αναβαθμίζονται οι υποδομές σε όλα τα ερευνητικά κέντρα της χώρας” είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” ο Χρήστος Δήμας, υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας. “Το Αστεροσκοπείο Αθηνών θα πάρει 66 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 10,8 εκατομμύρια ευρώ θα πάνε για την αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου στην Κορινθία” ενημέρωσε.

“Όταν ξεκίνησε στην Ε.Ε η συζήτηση για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, επικοινωνήσαμε με όλα τα ερευνητικά κέντρα της χώρας, ώστε να σχεδιάσουμε δράσεις που πιθανότητα μπορούν να χρηματοδοτηθούν και όντως αναβαθμίζονται σε όλα οι υποδομές τους, με χρήματα από το Ταμείο” σημείωσε.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Δήμας “Η περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει την αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου στην Κορινθία, με επιπλέον 4,3 εκατομμύρια ευρώ για κτηριακές υποδομές απαραίτητες για να γίνει πιο επισκέψιμο σε μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης αλλά και πολίτες που ενδιαφέρονται για την αστρονομία και να διαπιστώσουν πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η έρευνα και η τεχνολογία σε πολλές εκφάνσεις της ζωής μας”.

“Το Αστεροσκοπείο συνεργάζεται ήδη με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και θέλουμε να διευρύνει και να επεκτείνει αυτές τις συνεργασίες, προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας” διευκρίνισε, αναφερόμενος στους μελλοντικούς στόχους του υπουργείου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More