Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το Ειρηνοδικείο Κρανιδίου εξέδωσε ο δήμος Ερμιονίδας

Ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο της Ερμιονίδας, με αφορμή το θέμα του Ειρηνοδικείου Κρανιδίου.

Σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο νόμου, προβλέπεται ενοποίηση του 1ου βαθμού δικαιοδοσίας και η χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων.

Πρόσφατα, ο δήμαρχος Ερμιονίδας, είχε στείλει στον Υπουργό Δικαιοσύνης και επιστολή διαμαρτυρίας για το Ειρηνοδικείο του Κρανιδίου.

Στο ψήφισμα τονίζεται ότι πρόκειται για “απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και άδικη πρόταση, η οποία συνιστά σοβαρή υποβάθμιση του δήμου Ερμιονίδας και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει δεκτή απ’ τους κατοίκους της περιοχής”.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για σημαντική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής της περιοχής.

Επίσης, στο ψήφισμα, σημειώνεται, ότι, η συγκεκριμένη απόφαση, “βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχικές προτάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι οποίες, στηριζόμενες σε ουσιαστικά τεχνοκρατικά και οικονομικά κριτήρια, προέβλεπαν την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Κρανιδίου, σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο”.

Στο ψήφισμα, δίνονται και στοιχεία για τον αριθμό των κατοίκων της περιοχής, για τον αριθμό των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων, ενώ τονίζεται και το πρόβλημα της χιλιομετρικής απόστασης της περιοχής από τους υπόλοιπους δήμους της Αργολίδας.

Επίσης, τονίζεται η ιστορικότητα και η λειτουργικότητα του Ειρηνοδικείου Κρανιδίου (ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα), ενώ υπενθυμίζεται και το γεγονός, ότι, αυτό τελεί και χρέη Πταισματοδικείου, εκδικάζοντας τις ποινικές υποθέσεις της περιοχής.

Το δημοτικό συμβούλιο Ερμιονίδας αναφέρει ότι το εν λόγω Ειρηνοδικείο εκδίδει πλήθος αποφάσεων και περαιώνει ουκ ολίγες πράξεις και υποθέσεις. Τέλος, ζητά την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Κρανιδίου, σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο και δηλώνει ότι θα συνεχίσει προς κάθε αρμόδια υπηρεσία και προς κάθε υπεύθυνο, να διεκδικεί την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Κρανιδίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More