Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηλά στην προεκλογική ατζέντα το μεταναστευτικό – Ο αντίκτυπος του ναυαγίου προκαλεί ρήγματα στο πολιτικό σύστημα

Ο σκληρός αντίκτυπος απ’ τις εκατόμβες των νεκρών και των αγνοουμένων στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Πύλου, προκαλεί περαιτέρω ρήγματα στο πολιτικό σύστημα, με τις προσεγγίσεις των κομμάτων στο μεταναστευτικό ζήτημα να είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεράσπισε την αποτρεπτική πολιτική της ΝΔ, επιτιθέμενος σφοδρά στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλοι αυτοί οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται ως οι δήθεν αυθεντικοί εκφραστές της ανθρωπιάς ήταν οι ίδιοι οι οποίοι επέτρεψαν τα «κάτεργα της Μόριας». Ήταν οι ίδιοι που άνοιξαν τα σύνορα της πατρίδας σε εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι πέρασαν από την Ελλάδα το 2015.Εμείς ακολουθήσαμε μια διαφορετική πολιτική στο προσφυγικό. Μια πολιτική η οποία είχε αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 90% οι παράνομες είσοδοι στη χώρα μας.Εμείς συντρίψαμε τους διακινητές. Προστατεύσαμε τα σύνορά μας, προστατεύσαμε τα σύνορα της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων.
 
Η Νέα Δημοκρατία επενδύει στο φόβο τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας και πάλι εξηγήσεις για τις συνθήκες του ναυαγίου και επαναλαμβάνοντας ότι στο παρελθόν η μετανάστευση ανανέωσε την ελληνική κοινωνία.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι: «Θα πρέπει προτεραιότητα των ευρωπαϊκών αρχών των ελληνικών αρχών να είναι η διάσωση της ανθρώπινης ζωής αλλά δεν είναι δυστυχώς δεν είναι. Προτεραιότητα είναι να μην έρθει στη δική μου αυλή αυτό το βάρος, αυτή είναι η στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε σχέση με το μεταναστευτικό μια σκληρή στρατηγική δεν μπορείς να λες στους πολίτες δηλαδή ότι αν φτιάχνεις φράκτες σώθηκες από το προσφυγικό μεταναστευτικό πρόβλημα».
 
Απ’ το Γύθειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις και εναντίον των διακινητών.
 
«Όσο συγκλονισμένοι είμαστε, φίλες και φίλοι, τόσο εξοργισμένοι πρέπει να είμαστε για τους άθλιους διακινητές. Γι’ αυτά τα καθάρματα -επιτρέψτε μου αυτή τη σκληρή γλώσσα- που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο. Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί, ταυτόχρονα θα είμαστε πάντα εκεί να σώσουμε τον οποιοδήποτε κατατρεγμένο χρειάζεται τη βοήθειά μας», είπε.
 
Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ανέφερε με αφορμή τις δηλώσεις Μητσοτάκη: «Αυτό που ωστόσο δεν έχει απαντήσει κανείς μέσα στις αλλεπάλληλες αντιφάσεις των τελευταίων ημερών, είναι τι εντολές είχαν οι Αρχές και δεν επενέβησαν επειδή δεν τους έδωσε άδεια ένα από αυτά τα καθάρματα».

Περαιτέρω εξηγήσεις ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης

 
Περαιτέρω εξηγήσεις απ’ την υπηρεσιακή κυβέρνηση, αλλά και μια δικαιότερη ΕΕ ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Πρέπει ο αρμόδιος υπουργός να δώσει μια συνέντευξη τύπου και να πει τι έκανε η Ελλάδα από τη στιγμή που έμαθε ότι υπάρχει αυτό το πλοίο με τόσους εκατοντάδες ανθρώπους που κινδύνευαν», εξήγησε.
 
Διαχρονικές ευθύνες σε ΕΕ και ΝΑΤΟ αποδίδει ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Αυτό το σαπιοκάραβο που το έβλεπαν ότι ήταν τέτοιο, είχαν αξιολογήσει έγκαιρα και με ακρίβεια την επικινδυνότητα αυτή;»
 
Αυστηρότατη μεταναστευτική πολιτική προτείνει ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ανέφερε ότι: «Αυτός που μπαίνει απ’ το παράθυρο του σπιτιού σου δεν μπορεί να είναι φιλοξενούμενος.+12:36:40 Αποτροπή. Τέλος τα επιδόματα».
 
Το μεταναστευτικό θα βρεθεί ψηλά στην προεκλογική ατζέντα και τις επόμενες μέρες.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More