Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλες οι εκδηλώσεις σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης και της Ελληνικής Εκστρατείας, που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο και τον Ιούνιο σε ολόκληρη την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ανακοίνωσε η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Για ακόμη μία χρονιά, το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας, ως ένδειξη αναγνώρισης της θυσίας των Anzacs το 1941 και της διαρκούς διακρατικής φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας, έχει οργανώσει την αποστολή υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας στην Αυστραλία για τις εκδηλώσεις μνήμης.

Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Αντιναύαρχο Χρήστο Σασιάκο, Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, θα μεταβεί στο Περθ, το Σίδνεϊ, την Καμπέρα και τη Μελβούρνη.

Τον Αντιναύαρχο Χρήστο Σασιάκο θα πλαισιώσουν, ο Λοχαγός Παύλος Αγγελόπουλος, Επιτελικός Αξιωματικός της Διεύθυνσης Διμερών Σχέσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, ο Πλοίαρχος Παύλος Αγγελόπουλος, Επιτελής Δ3 Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων ΓΕΕΘΑ και ο Πλωτάρχης Στυλιανός Μητσιώτης, Επιτελικός Αξιωματικός της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Θα τους συνοδεύει ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στην Καμπέρα, Συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΒΙΚΤΩΡΙΑ

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024

Η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης και η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης συνδιοργανώνουν κοκτέιλ πάρτι μνήμης στο Κρητικό Σπίτι (148 – 150 Nicholson Street, Brunswick East) στις 7:00μ.μ.

Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Το Συμβούλιο Μνήμης της Μάχης της Κρήτης και Υπόλοιπης Ελλάδας διοργανώνει τελετή κατάθεσης στεφάνων, στις 11.30π.μ., στο Μνημείο Πεσόντων (Shrine of Remembrance) και στο Ελληνοαυστραλιανό Μνημείο στις 12.30μ.μ.

Το βράδυ, η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης και η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης συνδιοργανώνουν επίσημο δείπνο μνήμης στο Κρητικό Χωριό (90 Cathies Lane, Wantirna South) στις 7:00μμ.

Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Το Συμβούλιο Μνήμης της Μάχης της Κρήτης και Υπόλοιπης Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας – Περιφέρεια Μελβούρνης διοργανώνουν Θεία Λειτουργία – Δοξολογία στον ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Κυρίου 45 Poplar Street, Thomastown στις 9:00 π.μ.

Στις 11.30π.μ., το Συμβούλιο Μνήμης της Μάχης της Κρήτης και Υπόλοιπης Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας θα τελέσουν από κοινού στον περίβολο της εκκλησίας τα επίσημα εγκαίνια του Ελληνικού Μνημείο ANZAC των Βορείων Προαστίων.

ΝΕΑ ΝΟΤΙΑ ΟΥΑΛΙΑ

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Ο Κρητική Αδελφότητα Σίδνεϊ σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σίδνεϊ συνδιοργανώνουν παρουσίαση από τον συγγραφέα Craig Collie και κοκτέιλ πάρτι μνήμης στο Μνημείο Anzac στο Hyde Park του Σίδνεϊ στις 6:00μμ.

Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Η Μικτή Επιτροπή Μνήμης της Μάχης της Κρήτης και της Ελληνικής Εκστρατείας Νέας Νότιας Ουαλίας διοργανώνει την ετήσια τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Κενοτάφιο, Martin Place στις 13:45 μ.μ.

Το βράδυ, η Κρητική Αδελφότητα Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα μνήμης, στο Grand Vaudeville 178 Eldridge Road, Condell Park στις 7:00μ.μ.

Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Η Μικτή Επιτροπή για τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης και της Ελληνικής Εκστρατείας σε συνεργασία με την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας διοργανώνουν Θεία Λειτουργία – Δοξολογία στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, (242 Cleveland Street, Redfern) στις 9:00 π.μ.

Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Η Μικτή Επιτροπή για τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης και της Ελληνικής Εκστρατείας διοργανώνει Θεία Λειτουργία στην Αγγλικανική Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, (60 Lower Fort Street, Millers Point) στις 10:45μ.

ΝΟΤΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Σύνδεσμος Κρητών Νότιας Αυστραλίας σε συνεργασία με την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας – Περιφέρεια Αδελαΐδας διοργανώνουν Θεία Λειτουργία κι επιμνημόσυνη δέηση στον αρχιεπισκοπικό ναό Αγίας Σοφίας 100 Drayton Street, Bowden στις 9:00 π.μ.

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Ο Σύνδεσμος Κρητών Νότιας Αυστραλίας διοργανώνει το ετήσιο δείπνο μνήμης στο Festival Centre, στο κέντρο της Αδελαΐδας στις 6:30μ.μ.

ΚΟΥΙΝΣΛΑΝΤ

Σάββατο, 1 Ιουνίου 2024

Η Κρητική Αδελφότητα Κουίνσλαντ διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα μνήμης στο St Anna’s Function Centre, 31a Crombie Avenue, Bundall στις 6:30μμ.

Κυριακή, 2 Ιουνίου 2024

Η Κρητική Αδελφότητα Κουίνσλαντ διοργανώνει Θεία Λειτουργία – Δοξολογία στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Αγίας Άννας (31A Crombie Ave, Bundall Gold Coast) στις 9:30 π.μ.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Η Κρητική Αδελφότητα Καμπέρας και η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Καμπέρα συνδιοργανώνουν τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Ελληνικό Μνημείο της Αυστραλίας, στο Anzac Parade, Reid στις 12:00μμ.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Campbell στις 1:15μ.μ.

ΒΟΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Κυριακή, 2 Ιουνίου 2024

Η Κρητική Αδελφότητα Βόρειας Επικράτειας διοργανώνει Θεία Λειτουργία – επιμνημόσυνη δέηση στην ενορία του Αγίου Σάββα της Καλύμνου στις 9:30 π.μ.

Θα ακολουθήσει τελετή κατάθεσης στεφάνων στο πολεμικό μνημείο του Darwin στις 11:30 π.μ.

ΤΑΣΜΑΝΙΑ

Κυριακή, 2 Ιουνίου 2024

Η Κρητική Ένωση Τασμανίας σε συνεργασία με την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας – Περιφέρεια Τασμανίας και την Ελληνική Κοινότητα Τασμανίας διοργανώνουν δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Αγίου Γεωργίου Χόμπαρτ, στις 9:00 π.μ.

Θα ακολουθήσει τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Κενοτάφιο του Χόμπαρτ, ANZAC στις 1:30μμ.

Στη συνέχεια, η Κρητική Ένωση Τασμανίας διοργανώνει δεξίωση μνήμης στο Hellenic Hall 67 Federal Street, North Hobart στις 2.30μμ.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Η Ένωση Κρητών Νέας Ζηλανδίας, διοργανώνει δοξολογία στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στις 10:15 π.μ.

Μετά τη λειτουργία, θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο Ελλήνων και Νεοζηλανδών. Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων, ο Σύλλογος Κρητών Νέας Ζηλανδίας θα παραθέσει γεύμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας, στις 12:00μ.μ.

Πηγή: Νέος Κόσμος
Φώτο: rethemnosnews

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More