Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης και διαξιφισμοί για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας (video)

Νέο πεδίο ανταλλαγής πολιτικών πυρών ανοίγει η αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, που πλήττει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

«Η ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού ήταν πολύ ικανοποιητική», σημείωσε ο πρωθυπουργός, σε τηλεδιάσκεψη με τα αρμόδια υπουργεία, που είχε στην αιχμή της την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Πήραμε τα μαθήματά μας από προηγούμενες αντίστοιχες κακοκαιρίες. Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές καταφέραμε και ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των πολιτών και ως προς την κατάσταση των δρόμων, αλλά και ως προς την αποκατάσταση των ζημιών στα δίκτυα ηλεκτροδότησης, κάτι το οποίο μας είχε απασχολήσει πολύ στο παρελθόν».

Για αλλοπρόσαλλα μέτρα της κυβέρνησης, που οδηγούν σε παράλυση της χώρας έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πόπη Τσαπανίδου, ανέφερε: «Μετά το περσινό φιάσκο ο κ. Μητσοτάκης, το μόνο που έκανε σήμερα είναι να παραδεχθεί πως πέρυσι τα έκανε μαντάρα και φέτος απλά έκλεισε από μόνος του τα πάντα και παρέλυσε την Αττική και τη μισή χώρα, πριν ακόμα πέσει το πρώτο χιόνι.

Δημοκρατία ή Μητσοτάκης, αισχροκέρδεια ή ΣΥΡΙΖΑ είναι τα διλήμματα που έθεσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι επί επτά χρόνια αποφεύγει μια τηλεμαχία εφ΄όλης της ύλης, λέγοντας: «Είμαι εδώ, στη διάθεσή σας κύριε Μητσοτάκη. Να συγκριθούμε και να συγκρουστούμε με επιχειρήματα, με αλήθειες. Διακυβεύεται η ίδια η Δημοκρατία γιατί ο κ. Μητσοτάκης έχει φτιάξει ένα καθεστώς. που προσβάλει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, ανεξάρτητα σε ποια ιδεολογία Ανήκει. Αυτό το καθεστώς πρέπει να ηττηθεί στις επόμενες εκλογές».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε πως: «Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι στο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται ότι αυτού του είδους η σύγκριση είναι αντικείμενο μιας τηλεοπτικής αντιπαράθεσης. Μόνο μιας τηλεοπτικής αντιπαράθεσης. Και αυτό νομίζω ότι είναι ενδεικτικό της αλλοπρόσαλλης, αντιθεσμικής -θα έλεγα- και αλλόφρονας στάσης, την οποία έχουν υιοθετήσει. Όταν έρθει η ώρα των εκλογών -ο κ. Τσίπρας φυγομάχησε από το Κοινοβούλιο- σε άλλα μέσα και σε άλλα πεδία, θα υπάρχει δυνατότητα και εκεί αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για στήριξη αδύναμων και μεσαίων στρωμάτων, ενίσχυση νέων και συνταξιούχων και προστασία της πρώτης κατοικίας. Παράλληλα, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή δημοσιεύματα για εμπλοκή μαφιόζων σε ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα είπε πως: «Υποσχέθηκε μείωση εγκληματικότητας κι έφερε τους εγκληματίες στην Αστυνομία. Θέλω να καλέσω τον κο Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις. Γνώριζε ο ίδιος ή ο υπουργός του, τη παράνομη δράση αξιωματικών που αποστρατεύθηκαν και δεν τους έστειλε στη Δικαιοσύνη; Πώς μπορεί να μιλά για «κάθαρση», όταν αναβαθμίζει κατηγορούμενους; Είναι συνομιλητές της μαφίας Ανώτατοι Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και σήμερα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου; Είναι συνομιλητής της μαφίας ο διευθυντής του υπουργού»;

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε: « ο “πολακισμός” δεν έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατική Παράταξη, το ήθος και ό,τι πρεσβεύει όλα τα χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ρίχνει νερό στον μύλο του κ. Μητσοτάκη».

Κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Γιάννης Γκιόκας βουλευτής του ΚΚΕ, τονίζει πως: «Η χιονόπτωση που σημειώθηκε και η οποία μάλιστα είχε προβλεφθεί εδώ και μέρες, δεν μπορεί να βαφτίζεται «ακραίο» καιρικό φαινόμενο, για να κρυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις σε επίπεδο πολιτικής προστασίας».

«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως το ξεχαρβαλωμένο κράτος λειτουργεί μόνον εάν είναι να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ολιγαρχών και των “μπαταχτσήδων”. Κατεβάζει “ρολά”, μόνο έναντι των πολιτών», επισημαίνει η Ελληνική Λύση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, δήλωσε: «Με λίγα χιόνια ανοιγοκλείνει η εθνική οδός και η ετοιμότητα του επιτελικού κράτους εξαντλείται στο 112 και στο μένουμε σπίτι».

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, το μεταναστευτικό και οι εξελίξεις στην Ουκρανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More