Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Όπου ΓΗΣ και ‘PATRIS’»: Η θεατρική κωμωδία του Κων. Καλυμνιού στο 42ο Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϊ

Η συναρπαστική θεατρική κωμωδία «Όπου ΓΗΣ και ‘PATRIS’» του διακεκριμένου δικηγόρου και συγγραφέα Κωνσταντίνου Καλυμνιού, με τους ταλαντούχους ηθοποιούς, Σταμάτη Τζελέπη και Έλενα Τσεφαλά, θα παρουσιαστεί, για τέσσερις μόλις παραστάσεις, από την 1η έως την 3η Μαρτίου 2024, στο Greek Theatre – Mandouridion στο Marrickville, στο πλαίσιο του 42ου Ελληνικού Φεστιβάλ Σίδνεϊ.

Το θεατρικό αυτό έργο διακωμωδεί τον τρόπο ζωής της πρώτης γενιάς των μεταναστών ο οποίος σταδιακά χάνεται με την πάροδο του χρόνου. Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Καλυμνιός, εμπνεύστηκε από τα έθιμα και τους συμπεριφορικούς κανόνες που έθεσαν τα θεμέλια της ελληνικής κοινότητας και σιγά σιγά εξαφανίζονται. Η ιστορία αποτελεί μια ειλικρινή προσπάθεια να διατηρήσει την ξεχωριστή διάλεκτο και τις παραδόσεις της «μικροπαροικίας» των παππούδων του συγγραφέα στις περιοχές Essendon, Moonee Ponds και Ascot Vale στη Βικτώρια Αυστραλίας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το έργο “Όπου ΓΗΣ και “PATRIS” ως μέρος του 42ου Φεστιβάλ. Αυτή η παραγωγή είναι μια απόδειξη του πλούτου του ελληνικού πολιτισμού και είναι τιμή μας να φιλοξενούμε τόσο ταλαντούχους ηθοποιούς. Το έργο όχι μόνο αφηγείται την ιστορία των Ελλήνων μεταναστών αλλά προσθέτει επίσης μια γεύση χιούμορ που αναμφίβολα θα καταπλήξει και θα ψυχαγωγήσει το κοινό μας», δήλωσε η πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ Σίδνεϊ, Νία Καρτέρη.

Η διάλεκτος που ακούγεται στο έργο είναι ηπειρώτικη, αλλά υπάρχουν και άλλα στοιχεία από άλλα μέρη της Ελλάδας, παρέχοντας μια πλούσια γλωσσική και πολιτιστική εμπειρία στους θεατές.

Η παράσταση δεν είναι μόνο μια απεικόνιση της εμπειρίας του μετανάστη, αλλά σχολιάζει επίσης την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα από διάφορες οπτικές γωνίες – ιστορική και πέραν αυτής. Κατά βάση, το «Όπου ΓΗΣ και “PATRIS”» αποτελεί μια ιστορική αναδρομή, εξερευνώντας κοινά σημεία που μας καθορίζουν μέσα στο χρόνο και, φυσικά, προσφέροντας μια γενναιόδωρη δόση χιούμορ.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Ελληνικής Τέχνης – Μαντουρίδειον στο Marrickville, την Παρασκευή, 1 Μαρτίου και το Σάββατο, 2 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ..,καθώς και την Κυριακή, 3 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ..

Η παράσταση θα δοθεί στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και για κρατήσεις εισιτηρίων σε επιλεγμένες εκδηλώσεις, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.greekfestivalofsydney.com.au

Πηγή: Νέος Κόσμος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More