Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ύστατο χαίρε στο Βασίλη Βασιλικό – Λόγια βαθιάς εκτίμησης στην κηδεία του εμβληματικού συγγραφέα

Κόκκινα τριαντάφυλλα από την κόρη και από τη σύζυγο του, υψίφωνο Βάσω Παπαντωνίου, το βιβλίο του «Η διήγηση του Ιάσονα», ένα cd με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και το χαρακτηριστικό καπέλο του, αναπόσπαστο κομμάτι της μποέμ γοητείας του, ήταν τα αντικείμενα που συνόδευσαν τον εμβληματικό συγγραφέα του «Ζ», Βασίλη Βασιλικό, στην τελευταία του κατοικία.

«Το Ζ δεν θα υπήρχε χωρίς τον Βασίλη… Το Ζ είναι του Βασίλη και του Γαβρά», ανέφερε ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς μιλώντας για το έργο του Βασίλη Βασιλικού.

Συγγενείς, φίλοι, συγγραφείς, καλλιτέχνες και σύντροφοι από τα χρόνια της κοινοβουλευτικής του πορείας, τον αποχαιρέτησαν στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Έγραψε το δικό του Ζ γιατί θα ζει για πάντα ανάμεσά μας», είπε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο αγαπημένος συνθέτης και μαέστρος, Γιώργος Κατσαρός τόνισε πως θυμάται πόσο «μπροστά πήγε η ΕΡΤ, όταν ήταν γενικός διευθυντής της».

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο πολυσχιδής, πολυβραβευμένος λογοτέχνης, βαθιά δημοκράτης και αγαπητός σαν άνθρωπος Βασίλης Βασιλικός, ακόμα και αν μας είπε χωρίς φωνή, το τελευταίο «αντίο», θα ζωντανεύει για πάντα με το έργο του, την ταραγμένη ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More