Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την απόσυρση του ν/σ για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ζητά το Παιδαγωγικό Ρόδου

Την απόρριψη του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που τέθηκε προς διαβούλευση, αποφάσισε η συνέλευση του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

“Κρίνεται ότι το εν λόγω νομοσχέδιο βρίσκεται εκτός του πλαισίου της αποστολής, της λειτουργίας και του έργου των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Ως περιεχόμενο, οι διατάξεις του νομοσχεδίου δείχνουν να αγνοούν ή να αλλοιώνουν τόσο την ακαδημαϊκή πραγματικότητα, όσο και τη συνταγματική επιταγή” αναφέρει σε ανακοίνωση της η συνέλευση του Τμήματος.

Και καταλήγει:
“Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως ακριτικό και περιφερειακό Πανεπιστήμιο, σε αντίξοες συνθήκες, έχει επεξεργαστεί και προτείνει στρατηγικές ανάπτυξης που δυστυχώς δεν έχουν ούτε κατ’ ελάχιστον ληφθεί υπόψη στα πολυσέλιδα άρθρα και διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας.
Το Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. θεωρεί, ότι το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, οδηγεί σε αποδιάρθρωση της λειτουργίας των πανεπιστημίων και συνεπώς ζητεί́ την άμεση απόσυρση αυτού”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More