Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

35.500 δέντρα θα ταξιδέψουν από τον Ταξιάρχη σε Ελλάδα και εξωτερικό

Σαράντα ημέρες πριν από τις γιορτές, το χρώμα δίνουν τα πράσινα έλατα από την Χαλκιδική, που θα γεμίσουν τις πλατείες, περιμένοντας να αγοραστούν και στολίσουν τα σπίτια, με φώς και άρωμα χριστουγεννιάτικο.

Οι περισσότεροι παραγωγοί ετοιμάζονται να κατέβουν στις μεγαλουπόλεις για να πουλήσουν τα δένδρα, έπειτα από μια μεγάλη περίοδο φροντίδας και κούρασης.

Στις 20 Νοεμβρίου αρχίζει η κοπή των δένδρων και στις 25 ξεκινά η διακίνηση –πώληση. Κάθε δένδρο έχει την σφραγίδα του που δίνεται από το δασαρχείο Πολυγύρου, που πιστοποιεί την προέλευση του.

Οι τιμές αναμένονται λιγάκι τσιμπημένες σε σχέση με πέρυσι, γύρω στο 15%, καθώς αυξήθηκαν τα καύσιμα, και τα έξοδα μεταφοράς, όπως και τα χρήματα που ζητούνται από τους κατά τόπους δήμους για την ενοικίαση των χώρων πώλησης.

Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, αντιδήμαρχος πρωτογενούς τομέα & αγροτουρισμού Δ. Πολυγύρου, υπενθυμίζει ότι τα φυσικά έλατα παράγονται με συγκεκριμένο σκοπό και η κοπή τους δεν επηρεάζει το περιβάλλον, ενώ ένα φυσικό προϊόν είναι πιο υγιεινό από ένα συνθετικό πλαστικό μέσα στα σπίτια. Επιπλέον, η αγορά ενός φυσικού δένδρου δίνει εργασία σε δεκάδες ανθρώπους στον ορεινό όγκο της Χαλκιδικής και συγκρατεί την αστυφιλία, με αποτέλεσμα να μην ερημώνουν τα χωριά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More