Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Artozyma: Η γιορτή του κλάδου της αρτοζαχαροπλαστικής

H φετινή Artozyma, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το 2016 χωρίς τη Detrop Boutique, έχει καταγράψει 44% αύξηση των εκθετηρίων χώρων και 46% άνοδο στον αριθμό των άμεσων εκθετών σε σχέση με το 2022.

Η έκθεση πραγματοποιείται από σήμερα έως και τη Δευτέρα (26/2), συγκεντρώνει 206 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους), εκ των οποίων οι 19 άμεσοι ξένοι εκθέτες προέρχονται από οκτώ χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία, Γερμανία, Τατζικιστάν, Κύπρο, Πολωνία, Ιταλία & Ιράν). Επίσης, η Artozyma φιλοξενεί φέτος 30 μεμονωμένους Full Hosted Buyers από 12 χώρες, αλλά και ομαδικές αποστολές επισκεπτών από Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία. Ο συνολικός αριθμός ξένων Hosted Buyers και ομαδικών επισκεπτών υπερβαίνει τους 100.

Στο επίκεντρο της έκθεσης θα βρεθούν οι παράλληλες εκδηλώσεις με το Bakery Lab και το πρόγραμμα παρουσιάσεων της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, καθώς και τα σεμινάρια του Ιταλού δεξιοτέχνη της υψηλής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, Matteo Manuini, που θα έρθει στην έκθεση για να παρουσιάσει νέες τεχνικές για ζύμες φούρνου και ζαχαροπλαστείου. Ακόμα, θα πραγματοποιηθεί το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, καθώς και το δημιουργικό εργαστήρι Pastry Lab, όπου καταξιωμένοι chef της ζαχαροπλαστικής θα φτιάξουν εμπνευσμένα γλυκά με νέες τεχνοτροπίες και πρωτότυπα υλικά.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια και workshops, που αφορούν τις νέες τάσεις του κλάδου και την τεχνολογία τροφίμων, όπως είναι τα σεμινάρια της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων.

Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More