Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Foodomics: Τα τρόφιμα και η διατροφή από πλευράς χημείας, βιολογίας και νέων τεχνολογιών

H νέα επιστήμη των τροφίμων ακούει στον όρο Foodomics. Πρόκειται για έναν κλάδο που μελετά τα Τρόφιμα και τη Διατροφή με βάση τη χημεία, τη βιολογία και τις νέες τεχνολογίες, προκειμένου να συμβάλλει στη βελτίωση της ευημερίας, της υγείας και των γνώσεων του καταναλωτή.

«Το Foodomics είναι Εθνική Ερευνητική Υποδομή, που συντονίζει το έργο οκτώ ιδρυμάτων της χώρας. Συνολικά έχουμε 65 καθηγητές και ερευνητές και 38 νέους ερευνητές εκ των οποίων πέντε ήταν επαναπατρίσεις κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία. Συμμετείχαμε σε πολλά έργα, για παράδειγμα στις εμβληματικές δράσεις ελιάς, οίνου και αμπελώνων. Συγκεντρώσαμε πολλά δεδομένα και χαρακτηρίσαμε 30 ελληνικά τρόφιμα, κυρίως τα τρόφιμα υψηλής αξίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Θεοδωρίδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΑΠΘ – Συντονιστής Foodomics.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΑΜΗΣ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More