Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

New York Times: Αυτή είναι η «μεταμεσονύκτια μακαρονάδα» που κερδίζει τους αναγνώστες – Η συνταγή

Μια άκρως δημοφιλής παραλλαγή της απλής συνταγής της μακαρονάδας aglio e olio με παρμεζάνα, αποτελεί η «μεταμεσονύκτια μακαρονάδα» των New York Times με σκόρδο, ελαιόλαδο και τσίλι.

Πρόκειται για συνταγή – εκδοχή των διάσημων ζυμαρικών, που είναι γνωστά και ως «ζυμαρικά του μεσονυκτίου», επειδή μπορούν να φτιαχτούν γρήγορα με μερικά βασικά υλικά που συνήθως υπάρχουν στην κάθε κουζίνα, ήτοι: σπαγγέτι, σκόρδο, ελαιόλαδο, νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η συγκεκριμένη συνταγή απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο επειδή πρέπει πρώτα να ψηθεί το σκόρδο, αν και αυτό «αξίζει τον κόπο» αφού προσθέτει μια σύνθετη και απαλή γεύση στο πιάτο.

Μπορείτε να προσθέσετε όποια λαχανικά ή πρωτεΐνες σας επιθυμείτε, επισημαίνεται ακόμη.

Η συνταγή

1) Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Κόψτε περίπου μισό εκατοστό από τα σκόρδα για να αποκαλυφθεί η κορυφή των σκελίδων, και τοποθετήστε τα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Πασπαλίστε τις εκτεθειμένες σκελίδες με αλάτι και στη συνέχεια περιχύστε με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι. Τυλίξτε το σκόρδο στο αλουμινόχαρτο και ψήστε το μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει, 40 έως 50 λεπτά.

2) Όταν είστε έτοιμοι να βράζετε τα ζυμαρικά, αφήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ψιλοκόψτε φύλλα του μαϊντανού. Προσθέστε τα ζυμαρικά στο νερό που βράζει και μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών και, στη συνέχεια, στραγγίστε τα ζυμαρικά.

3) Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, βάλτε μισό φλιτζάνι λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Πιέστε τις ψημένες σκελίδες σκόρδου μέσα στο λάδι και μαγειρέψτε, σπάζοντάς τες με μία κουτάλα, μέχρι να απελευθερωθούν τα αρώματά τους, 2 έως 3 λεπτά. Προσθέστε νιφάδες κόκκινου πιπεριού και λίγο πιπέρι. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά για να απορροφηθεί το λάδι, ενώ τα ζυμαρικά τελειώνουν το μαγείρεμα.

4) Όταν τα σπαγγέτι σας είναι έτοιμα, ζεσταίνετε το λάδι με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέτετε στο τηγάνι τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, μισό φλιτζάνι από το νερό ζυμαρικών που κρατήσατε και τον μαϊντανό. Σιγοβράστε, ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτοντας περισσότερο νερό ζυμαρικών αν χρειαστεί, μέχρι να δέσει η σάλτσα με τα ζυμαρικά.

5) Σερβίρετε με επιπλέον νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, μαύρο πιπέρι και παρμεζάνα.

Πηγή: New York Times

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More