Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άγγλος ποδοσφαιριστής αποσύρεται από την ενεργό δράση για να δώσει «μάχη» με τον καρκίνο

Ο Άγγλος αμυντικός Νικ Άντερτον, που αγωνιζόταν στους Μπρίστολ Ρόβερς, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στην ηλικία των μόλις 26 ετών, για να «πολεμήσει» την σοβαρή ασθένεια του καρκίνου.

Ο Άντερτον στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Πρέστον Νορθ Εντ, Μπλάκπουλ και Καρλάιλ Γιουνάιτεντ. Ανακοίνωσε την απόφασή του μέσω ανάρτησης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης την Παρασκευή 21 Απριλίου.

Έρχεται τέσσερις μήνες μετά την έναρξη των χημειοθεραπειών του για μια σπάνια μορφή του καρκίνου των οστών, το οστεοσάρκωμα.

Αναγκάστηκε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του εξαιτίας μιας επέμβασης που πραγματοποιήθηκε στο μηριαίο οστό του, η οποία «απαιτούσε» την πλήρη αντικατάσταση του γόνατός του.

Μιλώντας μία μέρα πριν τα εικοστά έβδομα γενέθλιά του ο Νικ Άντερτον δήλωσε:

«Είχα έξι μήνες για να προετοιμάσω κάποια λόγια για αυτή τη στιγμή και ακόμα δεν ξέρω τι να πω.

Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αποδεχτώ, αλλά αποφάσισα ότι σήμερα είναι η μέρα που θα ανακοινώσω ότι σε ηλικία 26 ετών πρέπει να αποσυρθώ από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Αυτό οφείλεται σε μια επέμβαση που έκανα τον Οκτώβριο του 2022 για να αφαιρέσω έναν καρκινικό όγκο από τον δεξί μηριαίο οστό μου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη αντικατάσταση του γόνατός μου και την αντικατάσταση επιπλέον 12 εκατοστών του μηριαίου οστού μου.

Υπήρχε αισιοδοξία ότι θα μπορούσα να επιστρέψω στα γήπεδα μετά την αρχική θεραπεία, αλλά μια ακτινογραφία πέντε μέρες πριν αποκάλυψε πως δεν θα ήταν ασφαλές αν οι γιατροί δεν αντικαθιστούσαν ολόκληρη την άρθρωσή μου, επομένως η επέμβαση άλλαξε.

«Κοιτάζοντας πίσω» στα τελευταία 10 χρόνια, υπάρχουν μόνο καλές αναμνήσεις.

Σε κάθε σύλλογο τον οποίο εκπροσωπήσει, σας ευχαριστώ για την ευκαιρία. Σε κάθε προπονητή για τον οποίο έχω παίξει, σας ευχαριστώ για τον χρόνο που μου δίνατε. Σε κάθε συμπαίκτη με τον οποίο «μοιράστηκα» τα αποδυτήρια και κάθε αντίπαλο που αντιμετώπισα μέσα στο γήπεδο, σας ευχαριστώ. Ήταν μια απόλυτη ευχαρίστηση.

Θέλω επίσης να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε κάθε άνθρωπο που μου έστειλε μηνύματα, έκανε δωρεές και προσευχήθηκε. Τα καλά σας λόγια και η υποστήριξη προς την οικογένειά μου στην διάρκεια αυτού του «ταξιδιού» είναι κάτι το απίστευτο. Δεν μπορούμε να σας ευχαριστήσουμε αρκετά.

Μου έχει δώσει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίζω να αγωνίζομαι και να ολοκληρώσω τις χημειοθεραπείες που χρειάζομαι.

Σας ευχαριστώ όλους, Νικ»

Football, it’s been a pleasure. I’m blessed to have had the career I had and I’m at peace with how it’s come to an end. Thank youpic.twitter.com/VQzmNhKAN7

— Nick Anderton (@nickanderton_) April 21, 2023

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More