Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άη Στράτης: Ξεκίνησε το έργο επανασύστασης του κατεστραμμένου οικισμού από το σεισμό του 1968

Ξεκίνησε το έργο της επανακατασκευής των δημοσίων και ιδιωτικών κτισμάτων και της αποκάλυψης των κοινόχρηστων χώρων στο ακριτικό Άη Στράτη, μετά από μεγάλες προσπάθειες είκοσι και πλέον χρόνων, τόσο της προηγούμενης όσο και της τωρινής δημοτικής αρχής.

Στην περιοχή που εκτείνεται ο οικισμός που καταστράφηκε από τον σεισμό του 1968, σε μια έκταση 18.200 τετραγωνικών μέτρων, ξεκίνησε η απομάκρυνση των οικοδομικών υλικών που έχουν καθαιρεθεί και καταπλακωθεί στον παλιό οικισμό μετά τον σεισμό και στη συνέχεια θα γίνει η αποκατάσταση των κοινόχρηστων χώρων που θα αποκαλυφθούν. Για την αποκατάσταση των κοινόχρηστων χώρων ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Κύριος στόχος του έργο σύμφωνα με την Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου, Μαρία Κακαλή, είναι “η διάσωση των παραδοσιακών στοιχείων αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και η δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάδειξη και αποκατάσταση του παραδοσιακού οικισμού καθώς και η προσέλκυση των παλιών ιδιοκτητών αλλά και νέων για να ξαναζωντανέψουμε τον παλιό μας οικισμό”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More