Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρθρο-Παρέμβαση Τσίπρα για υπόθεση 12χρονης: Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί

Με άρθρο του, παρέμβαση στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Αλέξης Τσίπρας αναλύει την ευθύνη της κοινωνίας και της Πολιτείας όχι μόνο για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, που συγκλονίζει την κοινή γνώμη αλλά και για όλα τα αθέατα εγκλήματα αυτού του είδους. Με τη φράση “το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί”, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στέλνει μήνυμα συλλογικής αφύπνισης, συνδέοντας το περιστατικό με την εγκατάλειψη του κοινωνικού κράτους και των φαινομένων φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.

Στο άρθρο του ο Αλέξης Τσίπρας δίνει έμφαση στην ευθύνη κοινωνίας και πολιτείας απέναντι στο συγκεκριμένο ειδεχθές έγκλημα αλλά και σε όλα τα άλλα αθέατα εγκλήματα τέτοιου είδους που υπάρχουν και αναπαράγονται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες κοινωνικές και πολιτικές.

Ο κ. Τσίπρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη ύπαρξης πολιτικών που θα προστατεύουν το παιδί και την οικογένεια, τους ευάλωτους, τους κοινωνικά αποκλεισμένους, όσους δηλαδή αποτελούν θύματα κάθε μορφής εκμετάλλευσης.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην παρέμβασή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Το θύμα, ο δράστης, η αστυνομία, η Δικαιοσύνη, έχουν τη θέση τους στο σκοτεινό αυτό πίνακα. Αλλά δεν αρκεί να μένουμε σε επιδερμική ματιά, όσο έκπληκτη και δικαιολογημένα οργισμένη κι αν είναι. Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More