Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άσκηση – γίγας “Μίνωας”: Καρέ – καρέ η επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης 26 ατόμων στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Είκοσι έξι άτομα έχουν εγκλωβιστεί στο Φαράγγι της Σαμαριάς…

Έξι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι δύο είναι σοβαρά…

Έχει προηγηθεί σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο στον υποθαλάσσιο χώρο, 20km βορειοανατολικά της πόλης των Χανίων, που επηρεάζει τις Π.Ε. Χανιών και Ρεθύμνου.

Στις 10.20′ το πρωί οι κάτοικοι των νομών Χανίων και Ρεθύμνου, αλλά και του Ηρακλείου, έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Και η μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης ξεκινά… 

Τρία ασθενοφόρα λαμβάνουν σήμα για να κατευθυνθούν άμεσα στην είσοδό του Φαραγγιού.

Με μεγάλη προσοχή μεταφέρονται, με φορεία οι πρώτοι πολυτραυματίες…

Η άσκηση, με την επωνυμία “Μίνωας”, είναι η μεγαλύτερη τέτοιας μορφής – και η πιο ρεαλιστική -που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ελλάδα, σε επίπεδο πεδίου και ξεκίνησε την Δευτέρα από τις περιφερειακές ενότητες Χανίων και Ρεθύμνου και συνεχίζεται την Τρίτη σε Ηράκλειο και Λασίθι. Την άσκηση διοργανώνουν το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) και η Περιφέρεια Κρήτης.
Συμμετέχουν Κεντρικοί φορείς (Υπουργεία, Κεντρικοί Οργανισμοί), η Περιφέρεια Κρήτης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, οι Πρωτοβάθμιοι Ο.Τ.Α. Κρήτης, οι Εθελοντικές Οργανώσεις, οι Περιφερειακοί και Τοπικοί Φορείς, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η ΑΔΜΗΕ, οι Φορείς Τηλεπικοινωνιών, οι Δομές Υγείας, οι Φορείς διαχείρισης Λιμένων και Αεροδρομίων, οι Τουριστικές Δομές, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, όλα τα σχολικά συγκροτήματα της Κρήτης, οι Εφορείες Αρχαιοτήτων κ.ά.

Ρεπορτάζ: Ευτυχία Πενταράκη/ Γιώργος Παπαδάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More