Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έβαν Γκέρσκοβιτς: Ο Αμερικανός δημοσιογράφος που κρατείται στη Ρωσία είναι «καλά στην υγεία του», λέει η πρεσβευτής Τρέισι

Ο Έβαν Γκέρσκοβιτς, δημοσιογράφος της Wall Street Journal που κρατείται στη Ρωσία από τα τέλη Μαρτίου, δέχθηκε σήμερα (14/8) την τρίτη επίσκεψή του από την πρεσβευτή στη Μόσχα, η οποία διαβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Η Λιν Τρέισι πήγε στη φυλακή Λεφόρτοβο της Μόσχας, έναν και πλέον μήνα μετά τη δεύτερη επίσκεψή της, ανακοίνωσε το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Η πρεσβευτής Τρέισι είπε ότι ο Έβαν εξακολουθεί να είναι καλά στην υγεία του και παραμένει ακμαίος παρά τις συνθήκες», δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Ο Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος εργάστηκε επόσης για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι ο πρώτος Αμερικανός δημοσιογράφος που συνελήφθη στη Ρωσία για κατασκοπεία μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Συνελήφθη κατά τη διάρκεια ενός ρεπορτάζ στα Ουράλια στις 29 Μαρτίου.

Ο Γκέρσκοβιτς δεν είχε πρόσβαση στο προξενείο μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.

Η σύλληψή του εντάσσεται στο πλαίσιο των σοβαρών διπλωματικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας που προκλήθηκαν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, όπου η Ουάσινγκτον υποστηρίζει στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο απέναντι στη Μόσχα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More