Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 «Έδεσε» το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη νέα χρονιά στον Βόλο

Εν μέσω χειμώνα, οι πρώτοι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «CELESTYAL CRYSTAL», αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Βόλου και έφεραν χαμόγελα στους τοπικούς φορείς.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για μία τουριστική χρονιά με εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις δίνει η κρουαζιέρα ένας τομέας περισσότερο οικείος στο εξωτερικό, αλλά με μεγάλη ζήτηση για την Ελλάδα και τους θησαυρούς της.

Η δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου πήγε στην παραλία του Βόλου, όπου έδεσε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2023.

Το υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στις 07.00 το πρωί το πρωί στον Βόλο με 470 επιβάτες και 403 άτομα πλήρωμα, προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη. Στο πλοίο επιβαίνουν πολίτες κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα. Θα παραμείνει στον Βόλο για 11 ώρες και θα αποπλεύσει στις 18:00 με προορισμό τον Πειραιά.

Η Θέκλα Καμμένου, πρόεδρος τουριστικού τμήματος του επιμελητηρίου Μαγνησίας, εξηγεί ότι ιδιοκτήτρια είναι μια Ελληνοκυπριακή εταιρεία, όχι κάποιος κολοσσός, που όμως διαθέτει ευελιξία και προσφέρει εναλλακτικούς προορισμούς. Το πλοίο κινείται στην Μεσόγειο και το Αιγαίο. Ο απόπλους έγινε από το Λαύριο και  μεταφέρει επιβάτες στην Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη. Αίγυπτος, Ισραήλ, Έφεσσος, Σαντορίνη, Κωνσταντινούπολη, είναι κάποιοι από τους σταθμούς.

Οι λάτρεις των κρουαζιέρων ακολουθούν τον ήλιο. Με θέα το ηλιοβασίλεμα αποχαιρετούν το λιμάνι και ταξιδεύουν σε σμαραγδένια νερά μέχρι τον επόμενο σταθμό. Ο Βόλος έχει να προσφέρει μια μεγάλη ιστορία και πολλούς γαστρονομικούς θησαυρούς.

Όπως είπε η κ. Καμμένου στις 9 Φεβρουαρίου έρχεται το επόμενο κρουαζιερόπλοιο.

Το 2023 είναι μία πολύ καλή χρονιά για το λιμάνι του Βόλου από άποψη αφίξεων και σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό έχουν προγραμματιστεί 64 κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων. Το λιμάνι του Βόλου, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης και μπορεί να καταστεί home port λιμάνι, αυξάνοντας παράλληλα και την τουριστική δυναμική της πόλης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More