Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκανε «καριέρα» μέσα στη φυλακή το πρώην ηγετικό μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» – Πώς πέρασε από την τρομοκρατία στο οργανωμένο έγκλημα

Στα 8 χρόνια που έμεινε έγκλειστος στις φυλακές του Κορυδαλλού, ο συλληφθείς και ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής ομάδας «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» φέρεται ότι δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να περάσει από την τρομοκρατία στον σκληρό ποινικό χώρο μετά την αποφυλάκισή του.

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι εξέτισε το μικρό μόνο μέρος τη ποινής του δίπλα σε «βαριά ονόματα» του Οργανωμένου εγκλήματος όπως, μεταξύ άλλων, τους δολοφονημένους Βασίλη Στεφανάκο και Γιάννη Σκαφτούρο που τότε ήταν έγκλειστοι και αυτοί.

Μάλιστα ο ίδιος ο Στεφανάκος είχε εκφράσει τη στήριξή του στα συλληφθέντα στελέχη της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς αναφέροντας σε παλιότερη συνέντευξή του το 2018 ότι «λυπάται που θα παραμείνουν τα αετόπουλα στα κλουβιά». Τα έγκλειστα στελέχη της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης εξέφραζαν κι αυτοί δημόσια την εκτίμηση και τη φιλία τους προς τον επονομαζόμενο “Νονό των Νονών”.

Στοιχείο που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχε παλιότερα η Αντιτρομοκρατική πληροφορίες που συνδέουν τον συλληφθέντα με την Greek Mafia είναι αυτό που είδαμε νωρίτερα στο βίντεο σχετικά με τη στενή φιλία του συλληφθέντα με δολοφονημένο σημαίνων στέλεχος της στον Κορυδαλλό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί και το γεγονός ότι ενώ είχε καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλιτα σε 76 χρόνια κάθειρξης, είχε εκτίσει μόνο 8 με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί το 2019 αφού έκανε χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Έτσι λοιπόν, ένα ηγετικό μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης που είχε μία τόσο βαριά καταδίκη, που δήλωνε πάντα αμετανόητος και είχε ομολογήσει την εμπλοκή του σε 250 επιθέσεις, ήταν ελεύθερος και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, φέρεται να ετοιμαζόταν για ένα ακόμα ηχηρό χτύπημα.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κοντορούσης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More