Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκθεση επιλεγμένων αντιγράφων από εμβληματικά έργα της Συλλογής Κατσίγρα στο δημοτικό σχολείο της Ανατολής Αγιάς

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος», εγκαινιάζει έκθεση με επιλεγμένα αντίγραφα έργων της Συλλογής Κατσίγρα στο ιστορικό σχολείο της Ανατολής Αγιάς την Κυριακή 13 Αυγούστου και ώρα 20:00. Η έκθεση αποτελείται από 28 επιλεγμένα-εμβληματικά έργα τα οποία αναπτύσσονται σε ενότητες με βάση το θέμα τους: πορτραίτα, ηθογραφίες, θαλασσογραφίες και τοπιογραφίες.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα σε όλους όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο φυσικό χώρο του μουσείου να γνωρίσουν τα έργα της Συλλογής και ταυτόχρονα να δώσει το ερέθισμα –μέσα από αυτή τη «γνωριμία»- για μια μελλοντική επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.

Τις τελευταίες δεκαετίες έχει αναπτυχθεί διεθνώς μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για το ρόλο των μουσείων στην κοινωνία την οποία το Μουσείο Κατσίγρα ακολουθεί με προσοχή και προσαρμόζει τις πρακτικές του σύμφωνα με αυτή θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την ιστορία.

Η έκθεση εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 50 χρόνων από τη δημιουργία του Συλλόγου Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More