Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έλεγχοι στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές από μηχανικούς – Έντονη μετασεισμική δραστηριότητα

Έντεκα μηχανικοί της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Υποδομών μεταβαίνουν σήμερα 30/11 στις περιοχές της νότιας Εύβοιας που επλήγησαν από τις σεισμικές δονήσεις. Θα πραγματοποιήσουν μαζί με τοπικά συνεργεία, ελέγχους σε κτίρια έπειτα και από ανησυχίες των κατοίκων για την ασφάλεια των σπιτιών τους μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.H EΡΤ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στους Ζάρακες, το χωριό που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές από τον σεισμό των 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Η Μαρία Σταθοπούλου βρέθηκε στο νηπιαγωγείο της περιοχής δείχνοντας τις ρωγμές στους τοίχους και στο πάτωμα του σχολείου. Περίπου δέκα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ενώ αυτοψία στα κτήρια έχουν κάνει και οι μηχανικοί του δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Συνεχής η μετασεισμική δραστηριότητα

Οι σεισμολόγοι συνεχίζουν να παρακολουθούν τη μετασεισμική δραστηριότητα με τους μετασεισμούς από το βράδυ της Τρίτης να έχουν ξεπεράσει τους εκατόν είκοσι

Ο χθεσινοβραδυνός σεισμός (29/11) υπάρχει η πιθανότητα να είναι ο κύριος σεισμός αλλά θα χρειαστεί να περάστουν κάποιες ημέρες για να διαπιστωθεί αυτό αναφέρουν οι επιστήμονες.

Ο σεισμός των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε επίκεντρο 6 χλμ. νοτιοανατολικά των Ζαράκων της Εύβοιας, με κατεύθυνση την Αττική, γι’ αυτό και έγινε αισθητός στην Αθήνα, μετέδωσε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Μαίρη Σκανδάλη.

Δείτε επίσης:

Α. Γκανάς, δ/ντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου: Δεν έχουμε ένδειξη ότι πρόκειται να έρθει ένας μεγάλος σεισμός (video)
Γ. Παπαδόπουλος: Δεν ξέρουμε αν τα 5 Ρίχτερ είναι ο κύριος σεισμός – Παρακολουθούμε το φαινόμενο

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου, Μαίρη Σκανδάλη ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More