Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένας νέος Ολυμπιακός θεσμός το 1ο «Olympic Day Park» «γεννιέται» στη Θεσσαλονίκη

Ένας νέος Ολυμπιακός θεσμός για όλη την οικογένεια, το 1ο «Olympic Day Park», «γεννιέται» την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα καινοτόμο φεστιβάλ πολιτισμού και αθλητισμού, που συνδιοργανώνουν το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, οι δήμοι Θέρμης και Πυλαίας – Χορτιάτη και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ).

Στο πλαίσιο του «Olympic Day Park», μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αθλοπαιδιές, να δοκιμάσουν ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα, όπως ρυθμική και ενόργανη γυμναστική, στίβο, τάε κβον ντο, πινγκ πονγκ, μπάντμιντον, τζούντο, να παίξουν σκάκι, να γνωρίσουν την Ολυμπιακή ιστορία και τις Ολυμπιακές αξίες και να απολαύσουν μουσικές του κόσμου. Παράλληλα, μέσα από παιχνίδια, τα παιδιά θα κατανοήσουν την έννοια της ανακύκλωσης και του σεβασμού στο περιβάλλον.

Το διασκεδαστικό αυτό ταξίδι στον κόσμο του Ολυμπισμού θα πραγματοποιηθεί στο περιβαλλοντικό πάρκο του ΦΟΔΣΑ, στη Θέρμη, την ερχόμενη Κυριακή, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, και απαιτείται να συμπληρωθεί δήλωση συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους.

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στον χώρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, τόνισε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται να ενισχύσει τις αξίες της αλληλεγγύης και της προστασίας του περιβάλλοντος, που μπορούν να αποφέρουν μόνο θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία.

Σε αυτό το νέο θεσμό που ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα της Ολυμπιακής ατζέντας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την προώθηση των Ολυμπιακών αξιών αναφέρθηκαν επίσης η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Κυριακή Ουδατζή, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θέρμης Στέλιος Αποστόλου, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη Σοφία Σαουρίδου και ο γενικός γραμματέας του ΦΟΔΣΑ Στάθης Λαφαζανίδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More