Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένα “Ταξίδι στη Μεσόγειο” για τη στήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει μία μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. στις 18:30 με τίτλο «Ταξίδι στη Μεσόγειο», δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Γιάννης Σαριδάκης, πρόεδρος του Συλλόγου.

Πρόκειται για ένα πολυπολιτισμικό οδοιπορικό στη Μεσόγειο με οδηγό τις παραδόσεις, τις ιστορίες, τις μουσικές και τους χορούς των λαών της περιοχής. Ένα θέαμα με 300 και πλέον συντελεστές, που παρουσιάζουν και υπογράφουν τρεις καταξιωμένοι άνθρωποι της παράδοσης οι Τσάμης Ιωάννης, Αλέκος Πετσής και Βασίλης Αδαμόπουλος μαζί με χορωδίες, χορευτικά συγκροτήματα, οργανοπαίχτες και ηθοποιούς θεατρικών ομάδων, πρόσθεσε ο κ. Σαριδάκης.

Ο Σύλλογος είναι ένας εθελοντικός φορέας που αποτελείται μόνο από ασθενείς. Στην τριαντάχρονη λειτουργία του περισσότερα από 7.000 μέλη-ασθενείς ήρθαν σε επαφή με τον Σύλλογο, ενώ δεκάδες άλλοι εθελοντές, εξειδικευμένοι επιστήμονες (φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κλπ.) προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Σε όλο αυτό το διάστημα λειτουργίας του εντοπίζουμε ελλείψεις και προβλήματα στο χώρο του καρκίνου, βιώνουμε τις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών, παλεύοντας με μια πραγματικότητα που πολλές φορές είναι αρνητική, τόνισε ο κ. Σαριδάκης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More