Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Γεωργία: Ανάλυση DNA σε… αυγοτάραχο και σταφίδα

Θωρακισμένα απέναντι σε φαινόμενα νοθείας θα είναι δυο ελληνικά προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Ο λόγος για το αυγοτάραχο Μεσολογγίου και τη σταφίδα Βοστίτσα που υποβλήθηκαν σε ανάλυση DNA στο πλαίσιο του προγράμματος «Ερευνώ Καινοτομώ». Ένας κώδικας θα πιστοποιεί την προέλευση και τη γνησιότητά τους, προσδίδοντας στα προϊόντα, προστιθέμενη αξία.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS

Μειωμένη φέτος η παραγωγή της πατάτας Νάξου

Στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ, μιλάμε και για ένα ακόμα ποιοτικό και με τη «βούλα» προϊόν, στις πατάτες Νάξου που είναι Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης. Μειωμένη είναι η φετινή παραγωγή τους, έπεσε στις 5.000 τόνους από τις 8.000 που ήταν, καθώς αρκετοί αγρότες θεώρησαν ασύμφορη την καλλιέργεια της πατάτας, λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής.  Στο πλευρό των πατατοκαλλιεργητών πάντως βρίσκεται συνεχώς η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, σε όλα τους τα βήματα, προκειμένου το προϊόν να είναι πάντα το καλύτερο.

Γνωστές διεθνώς οι γαρίδες Αμβρακικού

Διεθνώς γνώστες για την υπέροχη γεύση τους είναι και οι γαρίδες Αμβρακικού. Η φήμη τους εκτοξεύτηκε όταν ακόμη και ο Τζέιμς Μποντ υποκλίθηκε στη νοστιμιά τους. Είναι βέβαια και υγιεινές, χάρη στις πολλές πρωτεΐνες που περιέχουν. Τα ιχθυαποθέματα όμως στη λιμνοθάλασσα, όπως λένε οι ψαράδες, μειώνονται αισθητά και οι ψαριές πλέον με γάμπαρη, είναι λιγοστές.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More