Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Γεωργία: Τα ελληνικά κρασιά κατακτούν τις ξένες αγορές

Στα αμπέλια και το κρασί είναι αφιερωμένο το ένθετο ΓΕΩΡΓΙΑ. Για αναγέννηση του ελληνικού κρασιού κάνουν λόγο οινοποιοί που ρίχνουν βάρος στην εξωστρέφεια με όχημα την ποιότητα και την μοναδικότητα των ελληνικών κρασιών. Από τη μια το κλίμα και τα εδάφη μας, από την άλλη οι πολλές γηγενείς ποικιλίες και το μεράκι των αμπελουργών και των οινοποιών, παράγονται κρασιά με γεύσεις υπέροχες που κερδίζουν από την πρώτη γουλιά όσους τα δοκιμάζουν.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS: 

Αναβιώνει ο αρχαίος αμπελώνας της Αλαγονίας 

Στην καρδια του Ταυγέτου, οι κατοικοι της περιοχής προχωρούν στην αναβίωση του αρχαίου αμπελώνα της Αλαγονίας, προκειμένου να φέρουν από το χθες στο σήμερα, τον φημισμένο οίνο «Δένθις», το αρχαιότερο κρασί με ονομασία προέλευσης. Φύτεψαν σε έκταση ενός στρέμματος που παραχωρήθηκε στην κοινότητα, φυτά της ποικιλίας Πλατάνα, που θεωρείται ότι ήταν αυτή από την οποία έφτιαχναν τον αρχαίο οίνο.

Μια οινολόγος που «απογειώνει» τις γεύσεις των κρασιών

Η δουλειά της οινολόγου είναι δύσκολη και απαιτητική αν θέλεις να έχεις καλό και γευστικό αποτέλεσμα. Στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ, γνωρίζουμε την Άρτεμη Τουλάκη που θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε και ως ιπτάμενη οινολόγο, καθώς κάνει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο αεροπορικώς, συνεργαζόμενη με 25 οινοποιεία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More