Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Κόσμος: Αβεβαιότητα για το αν πράγματι καταργείται η Αστυνομία Ηθών στο Ιράν

Αντικρουόμενα παραμένουν τα μηνύματα από το Ιράν αναφορικά με την κατάργηση της διαβόητης Αστυνομίας Ηθών που προανήγγειλε χθες ο γενικός εισαγγελέας της χώρας.

Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας στο οποίο υπάγεται το συγκεκριμένο σώμα της Αστυνομίας δεν επιβεβαιώνει την ανακοίνωση, ενώ ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν από χθες ότι ο γενικός εισαγγελέας δεν είναι αρμόδιος για το ζήτημα καθώς δεν είναι υπό την εποπτεία των δικαστικών αρχών η Αστυνομία Ηθών.

Για θετική απόφαση έκανε λόγο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ εάν ισχύει η κατάργηση της αστυνομίας ηθών. Ο αναβρασμός πάντως στη χώρα δεν καταλαγιάζει, καθώς οι διαδηλωτές καλούν σε 3ημερες απεργιακές κινητοποιήσεις που θα κορυφωθούν την Τετάρτη με πορεία στην Τεχεράνη ενώ την ίδια μέρα αναμένεται ομιλία του προέδρου Ραϊσι σε φοιτητές στην πρωτεύουσα.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS:

2.500 ΦΩΚΙΕΣ ΝΕΚΡΕΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΣΠΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Περίπου 2.500 φώκιες βρέθηκαν νεκρές στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας στη νότια Ρωσία. Οι αρχές στη ρωσική επαρχία Νταγκεστάν δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές γιατί συνέβησαν οι μαζικοί θάνατοι, αλλά ότι πιθανότατα οφείλονταν σε φυσικά αίτια, αφού δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι οι φώκιες σκοτώθηκαν ή πιάστηκαν σε δίχτυα.

ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΪ ΚΑΙ ΜΠΟΝΟ ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΪΝΤΕΝ

Για άλλη μία χρόνια δόθηκαν οι διακρίσεις Κένεντι από τον Λευκό Οίκο σε ηθοποιούς και τραγουδιστές για το καλλιτεχνικό τους έργο και την επιρροή τους στην αμερικανική κουλτούρα. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, τίμησε τον διάσημο ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ και το αγαπημένο του συγκρότημα, U2.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΑΛΕΞΑΚΗ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More