Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Κόσμος: Βαμβάκι, το «λευκό χρυσάφι» της Μπουρκίνα Φάσο

Το βαμβάκι είναι το “λευκό χρυσάφι” της Μπουρκίνα Φάσο και το κύριο εξαγώμενο προϊόν της πρώην γαλλικής αποικίας. Η επεξεργασία βαμβακιού και η ανάπτυξη της κλωστοϋφαντουργίας θα μπορούσε να συμβάλει ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, όπως υποστηρίζει ένας ντόπιος σχεδιαστής μόδας με θητεία στο Παρίσι.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS:

Τενερίφη:

Η δασική πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε πριν από δύο ημέρες σε ορεινό εθνικό πάρκο στην Τενερίφη, στα Κανάρια νησιά, εξαπλώθηκε σε έκταση 18.000 στρεμμάτων μέσα σε 24 ώρες, καθώς η πυροσβεστική δυσκολεύεται να την ελέγξει, καθώς μαίνεται σε δυσπρόσιτες περιοχές, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι και να διαταχθεί η εσπευσμένη απομάκρυνση των κατοίκων πέντε χωριών. «Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου» και η προοπτική «δεν είναι θετική», δήλωσε αξιωματούχος της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.  

Γερμανία:

Άλλο ένα βήμα προς τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς έκανε η Γερμανία  με την υιοθέτηση χθες από το υπουργικό συμβούλιο του σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο θα συνοδευτεί από εκστρατεία πρόληψης με στόχο τους νέους.

Ο  Γερμανός υπουργός Υγείας  χαρακτήρισε το νομοσχέδιο “καμπή σε μια δυστυχώς αποτυχημένη πολιτική για την κάνναβη” επισημαίνοντας πως  «κανένας δεν πρέπει να παρεξηγήσει το νόμο. Η χρήση της κάνναβης θα νομιμοποιηθεί. Εντούτοις παραμένει επικίνδυνη».

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το οποίο θα πρέπει τώρα να συζητηθεί και να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο, θα μπορεί κάποιος από την ηλικία των 18 ετών να αγοράζει και να έχει στην κατοχή του μέχρι 25 γραμμάρια κάνναβης.

Η μεταρρύθμιση προκαλεί επίσης τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, καθώς και των συνδικάτων των αστυνομικών και εκείνων των δικαστών, που εκτιμούν ότι δεν θα βάλει τέλος στο λαθρεμπόριο, κάτι που είναι ένας από τους στόχους της. Οι υποστηρικτές της ελπίζουν ότι θα περιορίσει τη μαύρη αγορά, θα προστατεύσει τους χρήστες από μολυσμένη κάνναβη και θα μειώσει το φόρτο εργασίας του δικαστικού συστήματος.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο αυτό, θα είναι επίσης δυνατό να καλλιεργεί κάποιος μέχρι τρία φυτά κάνναβης για προσωπική χρήση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More