Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Κόσμος: Η ΕΡΤ στην «καρδιά» του ιταλικού ινστιτούτου τεχνολογίας

Είκοσι χρόνια συνεχούς έρευνας και καινοτομίας κλείνει το Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας! Με έδρα τη Γένοβα, στην πόλη όπου φιλοξενούνται παραρτήματα σημαντικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, το επιστημονικό ερευνητικό κέντρο, που ιδρύθηκε από την ιταλική κυβέρνηση,  έχει ως στόχο την επιστημονική πρόοδο στην Ιταλία, αλλά και σε όλο τον κόσμο σε τομείς όπως η ρομποτική, η νευροεπιστήμη και η νανοτεχνολογία κ.α.

Τον Ιούνιο του 2016, το επιστημονικό περιοδικό NATURE συμπεριέλαβε το Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη λίστα με τα 100 κορυφαία ανερχόμενα ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο. Να δούμε το βίντεο, που επιμελήθηκε ο ανταποκριτής μας στην Ιταλία, Κρίστιαν Μαυρής.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS

Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση του Ιράν στέλνει η νορβηγική ακαδημία Νόμπελ!

Απονέμει το φετινό Νόμπελ Ειρήνης στη δημοσιογράφο και ακτιβίστρια Ναργκίς Μοχαμαντί για τον αγώνα της ενάντια στην καταπίεση των γυναικών στο Ιράν και τη μάχη της για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας για όλους. Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της η νορβηγική Ακαδημία, οι αγώνες της Μοχαμαντί είχαν τεράστιο προσωπικό κόστος, καθώς έχει συλληφθεί 13 φορές από το ιρανικό καθεστώς και έχει καταδικαστεί πέντε φορές σε συνολικά 31 χρόνια κάθειρξη και 154 μαστιγώματα. Η 51χρονη Μοχαμαντί παραμένει στη φυλακή. 

Μια από τις πολλές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης είναι και η συρρίκνωση του Λευκού Όρους

Η υψηλότερη κορυφή των Άλπεων έχασε μέσα σε δύο χρόνια περισσότερα από δύο μέτρα, σύμφωνα με 20μελή γαλλική ερευνητική ομάδα, με το ύψος της πλέον να ανέρχεται στα 4.805 μέτρα. Οι επιστήμονες, που μετρούν το ύψος του Λευκού Όρους από το 2001, υποστηρίζουν η συρρίκνωση φέρεται να έχει προκληθεί από τη μείωση των βροχοπτώσεων, μιας η διακύμανσή του ύψους εξαρτάται από το χιόνι και τον πάγο στην κορυφή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More