Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Κόσμος: Η νέα «σκληροπυρηνική» κυβέρνηση Νετανιάχου

Την δέσμευση να προχωρήσει στην επέκταση των εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ανέλαβε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης του Ισραήλ. Η νέα κυβέρνηση του 73χρονου Νετανιάχου έχει χαρακτηριστεί ως η πλέον σκληροπυρηνική στην ιστορία της χώρας. Οι πολιτικοί συνοδοιπόροι του Νετανιάχου προέρχονται από τα υπερορθόδοξα κόμματα «Σας» και «Ενωμένος Ιουδαϊσμός», καθώς και από τρεις παρατάξεις της άκρας δεξιάς.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Σε ένα νέο μπαράζ ρωσικών επιθέσεων, η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε σήμερα 16 drone – καμικάζι. Προηγήθηκε ομοβροντία ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Στο νυχτερινό διάγγελμά του, ο Πρόεδρος Ζελένσκι είπε ότι η Ρωσία οδηγείται σε αδιέξοδο, διαμηνύοντας πως η χώρα του θα επιβιώσει.

Διχασμός στην Ευρώπη

Τα κράτη-μέλη της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας της Ε.Ε. δεν κατέληξαν σε συμφωνία για μία κοινή στρατηγική διαχείρισης της ανόδου των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα, κατά την έκτακτη συνεδρίασή τους, με αντικείμενο ενδεχόμενα μέτρα στις πύλες εισόδου της. Μετά την Ιταλία, και η Ισπανία θα επιβάλλει υποχρεωτικούς ελέγχους σε ταξιδιώτες από την Κίνα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More