Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Κόσμος: Με παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία γιορτάστηκε η Ημέρα Νίκης – Πώς έγινε δεκτή η Ολυμπιακή Φλόγα στη Μασσαλία

Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία- εντυπωσιακή παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία. Το μήνυμα του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Δύση. Στη Γαλλία με όλες τις τιμές η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Μασσαλία. Δείτε αναλυτικά στο «Ένθετο Κόσμος» του EΡΤΝews.

Ημέρα της Νίκηςσήμερα στη Ρωσία και η χώρα τίμησε την νίκη των Σοβιετικών επί της Ναζιστικής Γερμανίας με την καθιερωμένη εντυπωσιακή παρέλαση. Στον τρίτο χρόνο ο πόλεμος στην Ουκρανία, και με τη Ρωσία να βρίσκεται σε περίοδο οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης με τη Δύση, ο Ρώσος πρόεδρος, απευθυνόμενος στο στρατό και το έθνος αλλά και… εκτός συνόρων, τόνισε ότι η χώρα του, θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει σύγκρουση υπερδυνάμεων αλλά δεν θα επιτρέψει και να απειληθεί. “Οι στρατηγικές μας δυνάμεις είναι πάντα σε πολεμική ετοιμότητα” προειδοποίησε. Δυτικοί ηγέτες δεν παραβρέθηκαν. Εκεί ήταν οι σύμμαχοι της Ρωσίας, μεταξύ άλλων από τη Λευκορωσία, το Καζαχστάν, το Κιργιστάν και την Κούβα. 

Μεγαλειώδης ήταν στη Μασσαλία η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας, με έναν στολίσκο να την περιμένει στις γαλλικές ακτές και περίπου 150.000 ανθρώπους να ζητωκραυγάζουν.

(Ludovic Marin, Pool via AP)

Ο πρίγκιπας Χάρι στο Λονδίνο για την 10η επέτειο των αγώνων Ιnvictus

Ο πρίγκιπας Χάρι ήταν ο μόνος από τη βασιλική οικογένεια που παρευρέθηκε στην θρησκευτική τελετή που τελέστηκε στο Λονδίνο με αφορμή την 10η επέτειο των διεθνών αγώνων Invictus για τραυματισμένους στρατιώτες. Ο βασιλιάς Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα την  ίδια ώρα, υποδέχονταν τους προσκεκλημένους τους σε γιορτή στους κήπους του Μπάκιγχαμ. 

(Wigglesworth)

H οικονομική ώθηση της Ευρώπης «στα χέρια» της Τέιλορ Σουίφτ

Η Τέιλορ Σουίφτ θα μπορούσε να συμβάλλει στην οικονομική ανάταση της Ευρώπης. Σύμφωνα με ανάλυση που πραγματοποιήθηκε με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν από τις πόλεις στις οποίες έχει τραγουδήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και καταστήματα είδαν την πελατεία τους και κατ’ επέκταση τα έσοδά τους να εκτοξεύονται. Το ίδιο φαίνεται ότι θα συμβεί και στην Ευρώπη με την Τέιλορ Σουίφτ να ξεκινά την περιοδεία της σήμερα από το Παρίσι.

Φόρεμα φλαμένκο – Η σύγχρονη έκφραση μιας μόδας αιώνων

Η μουσική, τα τραγούδια, ο χορός και το φόρεμα φλαμένκο διαμορφώθηκαν στη διάρκεια  δημιουργικής συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών και  εθνοτήτων στην Ισπανία και πλέον αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της ισπανικής κληρονομιάς. Το φόρεμα δεν φοριέται μόνο από τις χορεύτριες του φλαμένκο αλλά και από κάθε γυναίκα που συμμετέχει στις γιορτές της άνοιξης στην Ανδαλουσία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More