Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Κόσμος: Μια συνοικία στην Φλόριντα έχει “πνιγεί” στα κουνέλια

Εκατοντάδες οικόσιτα κουνέλια έχουν κατακλύσει μία γειτονιά στο Γουίλτον Μάνορς της Φλόριντα με τους κατοίκους της περιοχής να ψάχνουν τρόπο να τα μαζέψουν για να τα σώσουν.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν μια γυναίκα μετακόμισε στη γειτονιά με τα κουνέλια, αλλά στη συνέχεια τα άφησε ελεύθερα στο δρόμο και αυτά άρχισαν να απαράγονται ανεξέλεγκτα. Τα συγκεκριμένα ανήκουν στη ράτσα των λεοντοκέφαλων και είναι μικρότερα σε μέγεθος και πολύ τριχωτά.

Ωστόσο το θερμό κλίμα στη Φλόριντα αλλά και οι αλιγάτορες της περιοχής αποτελούν κίνδυνο για τα κουνέλια, που αρκετά εξ αυτών έχουν βρεθεί νεκρά. Οι αρχές της πόλης ήθελαν να τα θανατώσουν αλλά μετά από επίμονες εκκλήσεις των κατοίκων, τους έδωσαν χρόνο ώστε να συγκεντρώσουν 40χιλιάδες δολάρια που απαιτούνται για να τα πάνε να ζήσουν σε κλειστούς χώρους.

ΣΕ ΠΥΡΙΝΟ ΚΛΟΙΟ ΚΑΙ Η ΕΛΒΕΤΙΑ

Ούτε η Ελβετία των άπειρων χιονοδρομικών κέντρων, δεν έχει μείνει αλώβητη από τον καύσωνα, αλλά και τις δασικές πυρκαγιές. Αργά χθες το απόγευμα στο καντόνι του Βαλέ μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση σε απρόσιτους ορεινούς όγκους δίπλα σε ορεινά χωριά που εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους. Περίπου 200 πυροσβέστες, στρατός και αστυνομία έδιναν μάχη μαζί με ελικόπτερα για να σβήσουν τις φλόγες όλο το απόγευμα, αλλά δεν κατάφεραν να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο. Η περιοχή του Βαλέ επηρεάζεται από τον ίδιο μεσογειακό καύσωνα που πλήττει τη νότια Ευρώπη, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου αυτή την εβδομάδα.

ΝΑΥΑΓΟΣ ΒΓΑΛΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ

Αυστραλός μαζί με τον σκύλο του, έζησαν κινηματογραφική περιπέτεια στον Ειρηνικό, επιβιώνοντας για 2 μήνες μόνο με ωμά ψάρια και νερό της βροχής.

ΠΛΩΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δείτε εικόνες από το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου που θα αποπλεύσει τον ερχόμενο Ιανουάριο. Σπάνε όλα τα ρεκόρ οι παροχές του.

Ναυπηγημένο στην Turku της Φινλανδίας, περιλαμβάνει έξι νεροτσουλήθρες που καταρρίπτουν ρεκόρ, επτά απλές πισίνες για όλα τα γούστα, εννέα πισίνες με δίνες, 2.805 καμπίνες και έχει μήκος 365 μέτρα.

Το κρουαζιερόπλοιο προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να επισκεφθούν οκτώ «γειτονιές» εκ των οποίων οι πέντε εστιάζουν στο νερό.

Μεταξύ άλλων θα υπάρχουν περιοχές με δραστηριότητες για οικογένειες με παιδιά, μια αιωρούμενη πισίνα με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, ένας καταρράκτης, παγοδρόμιο και πολλές εναλλακτικές λύσεις για διασκέδαση.
Το Icon of the Seas θα αποπλεύσει από το Μαϊάμι τον Ιανουάριο του 2024 και θα προσφέρει στους επισκέπτες του καθ` όλη τη διάρκεια της χρονιάς διακοπές με επτά διανυκτερεύσεις στην Καραϊβική.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More