Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Οικονομία: Επίσπευση διαδικασιών καταβολής των αυξήσεων στις συντάξεις

Επίσπευση της διαδικασίας καταβολής των αυξήσεων στους συνταξιούχους μελετά η κυβέρνηση. Με νομοθετική ρύθμιση θα επιδιωχθεί η αύξηση του 7% να αποτυπωθεί νωρίτερα από τον Απρίλιο του 2023 όταν και θα είναι διαθέσιμες οι τελικές εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη της φετινής χρονιάς.

Στο Λουξεμβούργο συναντήθηκαν οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες στις παρεμβάσεις για τη συγκράτηση της τιμής του φυσικού αερίου. Στο Χρηματιστήριο του Αμστερνταμ, το φυσικό αέριο υποχωρεί κατά 42% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα με την τιμή να διαμορφώνεται λίγο πάνω από τα 100 ευρώ αν και νωρίτερα είχε φτάσει στα 94 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η ελληνική χονδρική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος κατέβηκε κατά 40% τον τελευταίο μήνα στα 250 ευρώ.
Πτώση καταγράφουν οι αποδόσεις των ομολόγων μετά και τη διαμόρφωση του νέου πολιτικού τοπίου σε Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία. Το ελληνικό 10ετές ομόλογο έχει απόδοση 4,75%, το ιταλικό στο 4,46% και της Μεγάλης Βρετανίας στο 3,68%. 975 εκατ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο μέσω της επανέκδοσης 5ετούς ομολόγου και επιτόκιο 2,7%.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την μετατροπή των επιτοκίων από κυμαινόμενα σε σταθερά ενόψει των αυξήσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – Τι πρέπει να προσέξουν οι δανειολήπτες πριν καταθέσουν την αίτηση.

Κλείνουν ένα – ένα τα κεφάλαια “εκκρεμείς συντάξεις”  καθώς οι  υπηρεσίες του ΕΦΚΑ προχώρησαν στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων συντάξεων για το 2020. Παράλληλα, το Σεπτέμβριο ολοκληρώθηκε η απονομή 29.000 συντάξεων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More