Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Οικονομία: Τα συμπτώματα ασθένειας των οικονομιών ΗΠΑ και Κίνας ρίχνει τις τιμές του πετρελαίου 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

Περαιτέρω πτώση καταγράφουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και στα στοιχεία για την ανάπτυξη σε ΗΠΑ και σε Κίνα. Για την ακρίβεια οι επενδυτές σταθμίζουν τις πιθανότητες οικονομικής επιβράδυνσης στις ΗΠΑ και τις ενδείξεις περαιτέρω οικονομικής σταθεροποίησης στην Κίνα, δύο από τους μεγαλύτερους καταναλωτές πετρελαίου στον κόσμο.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί στα 84,8 δολάρια ανά βαρέλι ενώ και το ευρωπαϊκό Μπρεντ κινείται πλέον κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας σε επίπεδο μήνα 3% και 1,5% αντίστοιχα. 

Σε κάθε περίπτωση το βλέμμα παραμένει στραμμένο στη κρίση στη Μέση Ανατολή αν και προς το παρόν η περιορισμένης κλίμακας χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με τους αναλυτές δεν δείχνει να ανησυχεί την αγορά πετρελαίου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η κατάσταση δεν μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή. Όλα εξαρτώνται από το πώς θα αντιδράσουν οι υπόλοιποι παίκτες στην περιοχή και ειδικότερα το Ιράν. 

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν οι μεταβιβάσεις ακινήτων με μετρητά. Για την ακρίβεια 40.000 αγοραπωλησίες ακινήτων που έγιναν από το Μάρτιο του 2021 και εντεύθεν, θα αναζητήσει η Εφορία.

Ανακοινώθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η διαδικασία πώλησης των μετοχών της Alpha Bank.

Λύση στο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης ευελπιστεί να δώσει το πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινά να τρέχει μέσω της ΔΥΠΑ. Αφορά μετακίνηση ανέργων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης για την συγκομιδή της ελιάς και καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης και ενοικίου.

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΠΑ – ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ

Μετεγκατάσταση 500 ανέργων (εγγεγραμμένοι στα μητρώα ΔΥΠΑ)

Από Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας (Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά)

Προς: Περιφέρεια Ηρακλείου Κρήτης  

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΠΑ – ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ

Καλύπτονται έξοδα:

Μετακίνησης έως 250 ευρώ (μετάβαση  & επιστροφή)

Μετεγκατάστασης έως 250 ευρώ /μήνα (για τουλάχιστον 10 ημέρες ασφάλισης)

Θεμελιώθηκε στο Ελληνικό ο εμβληματικός πύργος Riviera Tower που θ’ αποτελέσει σημείο αναφοράς στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής. Οι πρώτοι όροφοι θα είναι ορατοί από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος μέχρι το τέλος του χρόνου. Να παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ του Άκη Αθανασόπουλου. 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More