Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Οικονομία: «Φρένο» στις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες – Ποιοι κινδυνεύουν με ύφεση

H ύφεση χτυπά την πόρτα μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομιών. Συναγερμός στην Μεγάλη Βρετανία, προβληματισμός για την οικονομική δραστηριότητα της Γερμανίας. Δύο ελληνικά ΑΕΠ μοιράστηκαν το 2023 οι επιχειρήσεις. Στα 448 δισ. ευρώ ο τζίρος. Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της περυσινής χρονιάς. Πολλαπλασιάζονται οι απόπειρες υποκλοπής δεδομένων μέσω SMS. Οι προειδοποιήσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Πώς θα εντοπίσετε τα ύποπτα μηνύματα. Δείτε αναλυτικά στο «Ένθετο Οικονομία» του EΡΤNEWS:

Η οικονομία σε αριθμούς

Αλλαγές στα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Μαρτίου φέρνει το υπουργείο Ανάπτυξης, Διευρύνοντας τη λίστα των προϊόντων που υπόκεινται σε έλεγχο για ανατιμήσεις και δεν μπορούν να προβούν σε προωθητικές ενέργειες για τους επόμενους τρεις μήνες.

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται 60 κατηγορίες προϊόντων, όπως ρύζι, ζυμαρικά, ψωμιά και αρτοσκευάσματα, αλεύρι, όσπρια, όλα τα αλλαντικά, γάλατα, φυτικά ροφήματα, γιαούρτια κι επιδόρπια, αυγά, κονσέρβες, ελαιόλαδο, νερά, αναψυκτικά, χυμοί, απορρυπαντικά, σαμπουάν και αφρόλουτρα, χαρτικά και είδη προσωπικής υγιεινής.

Παράλληλα, προβλέπεται η εξαίρεση από την απαγόρευση διενέργειας προωθητικών ενεργειών, για 3 μήνες, σε προϊόντα για τα οποία έχει προηγηθεί αύξηση τιμής εφόσον αυτά βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους, από 1 έως 30 ημέρες, με την προϋπόθεση να φέρουν ειδική σήμανση. Στόχος να μειωθεί η σπατάλη των τροφίμων, αλλά και να διατεθούν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στους καταναλωτές. Το μέτρο αυτό αφορά 44 κατηγορίες τροφίμων.

Τζίρος 450 δισ. το 2023

Με συνολικά έσοδα 447 δισ. ευρώ έκλεισε το 2023 για το ελληνικό επιχειρείν. Καταγράφηκε μείωση σε σχέση με το 2022, η οποία ωστόσο δεν φαίνεται να δημιουργεί προβληματισμό…

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι κακόβουλες ενέργειες αποστολής παραπλανητικών μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα, με στόχο την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων, αλλά και στοιχείων τραπεζικών καρτών, μέσω πλαστών ιστοσελίδων. Τι οδηγίες δίνει η ΑΑΔΕ στους πολίτες.

Στην τελική ευθεία οι φορολογικές δηλώσεις

Αντίστροφα αρχίζει να μετρά ο χρόνος για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, καθώς εκπνέει στις 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την αποστολή των βεβαιώσεων αποδοχών από εργοδότες και φορείς στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Συναγερμός για την ευρωπαϊκή οικονομία

Συναγερμός έχει σημάνει αναφορικά με τις προοπτικές της οικονομίας στην Ευρώπη, μετά τη είσοδο της οικονομίας της Μεγάλης Βρετανίας σε ύφεση και τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την ισχνή μεταβολή του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη μέσα στο 2024. Προβληματισμός επικρατεί για τον κίνδυνο στασιμότητας ή και ύφεσης στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More