Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Οικονομία: Χάνει την λάμψη ο χρυσός

Στο χαμηλότερο επίπεδα από τις αρχές του έτους υποχώρησε ο χρυσός χάνοντας ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων κερδών του.

Η πτώση του κίτρινου μετάλλου ενισχύθηκε μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), που δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο κύκλος αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων δεν έχει κλείσει.

H δυναμική που επιδεικνύει η αμερικανική οικονομία αλλά και ο επίμονες πληθωρισμός πάνω από 2% επιτρέπει στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να συνεχίσει τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής ασκώντας έτσι πιέσεις για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων και από την ΕΚΤ.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε στα 1827 δολάρια ανά ουγγιά καταγράφοντας μηνιαίες απώλειες της τάξης του 5%. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 5 Ιανουαρίου.

ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΟΥ
1.827 ΔΟΛΆΡΙΑ/ΟΥΓΓΙΑ
ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΤΟΥΣ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ: -5%

Τον ΕΦΚΑ Αγ. Παρασκευής επισκέφθηκε σήμερα τον πρωί τον ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μετά και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αναβάθμιση των ίδιων των υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ. Ζωντανή σύνδεση με τον Κατερίνα Γράβου.

Δυνατότητα να ρυθμίσουν το χρέος τους σε έως 120 μηνιαίες δόσεις, με διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων έχουν χιλιάδες δανειολήπτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία είχαν πάρει δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου προβλέπει νομοθετική διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στην ευρωπαϊκή και κατά συνέπεια και στην ελληνική αγορά χρήματος καθώς όπως όλα δείχνουν η ΕΚΤ θα επιμείνει στην πολιτική αύξησης των επιτοκίων

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το market pass. Χθες τέθηκε πιλοτικά σε εφαρμογή το “Καλάθι του Νοικοκυριού” στην Βαρβάκειο – Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών, για όλη την περίοδο της Σαρακοστής. Να παρακολουθήσουμε το θέμα που επιμελήθηκε η Γωγώ Κατσέλη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More